Η συνταγή της κις λορέν που θα προσφέρει ο Κάρολος στη στέψη του

Με άρωμα Γαλλίας το επίσημο πιάτο της τελετής στις 6 Μαΐου

Συνταγή Για Κις Λορέν Του Βασιλιά Καρόλου

Η γαλλική κουζίνα και όχι η βρετανική, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, θα έχει την τιμητική της στη στέψη του βασιλιά Καρόλου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Σκέφτονται να...«κόψουν» τον ατίθασο Louis από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Όπως ανακοινώθηκε μέσα από τους λογαριασμούς του Παλατιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το επίσημο πιάτο της τελετής θα έχει άρωμα Γαλλίας, αφού θα προσφέρουν τη φημισμένη κις λορέν στην αλμυρή της εκδοχή.

Άννα Μαρία - Παύλος: Καλεσμένοι στη στέψη του βασιλιά Κάρολου 

Εκτός από το βίντεο, η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε και τη συνταγή της «παραλλαγμένης» κις λορέν, στην οποία ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, έχουν ιδιαίτερη αδυναμία.

Δείτε τη συνταγή της κις λορέν: 

Υλικά: 

Για τη ζύμη:

  • 125 γρ αλεύρι
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 25 γρ βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 25 γρ λαρδί
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή 1 x 250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη με κρούστα

Για τη γέμιση

  • 125 ml γάλα
  • 175 ml διπλή κρέμα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ,
  • 180 γρ σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο
  • 60 γρ μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λαρδί και ανακατεύουμε το μείγμα με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να αποκτήσει μορφή τριμμένης φρυγανιάς.
  • Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι που να γίνει ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη, Το άνοιγμά της να μην ξεπερνά σε πάχος τα 5 χιλιοστά.
  • Στρώνουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και προσέχουμε να μην έχει τρύπες. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Στρώνουμε τη λαδόκολλα στη φόρμα, προσθέτουμε τα φασόλια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα μαζί με τους κόκκους.
  • Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  • Χτυπάμε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
  • Σκορπίζουμε το 1/2 τριμμένο τυρί στη βάση που ψήσαμε, ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε το υγρό μείγμα.
  • Προσέχουμε η γέμιση να είναι ομοιόμορφα διασκορπισμένη.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. 
  • Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κις λορέν.

 

 

  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top