MasterChef 2023: Πιάτο με παντζάρι στην αποψινή δοκιμασία

Δοκιμάστε και εσείς τις μαγειρικές σας ικανότητες

Παντζάρι καλούνται να μαγειρέψουν οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef 2023 στην αποψινή δοκιμασία αντιγραφής. To φαινομενικά εύκολο πιάτο, αποδείχτηκε... όχι και τόσο εύκολο για τους παίκτες!

MasterChef 2023: Πιάτο αντιγραφής με τεχνικές δυσκολίες

MasterChef 2023 Πιάτο με παντζάρι στην αποψινή δοκιμασία

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά

  • Παντζάρια μεγάλα
  • Χυμός παντζάρι
  • Ιβίσκος
  • 50 γρ. Κόκκινο ξύδι-εσαλότ
  • 100 γρ. Σόγια
  • 25 γρ. Mirin
  • Θυμάρι
  • 100 γρ. Porto
  • Maldon

 
Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε το πιο μεγάλο παντζάρι και το τοποθετούμε στο μαντολίνο, το κόβουμε γιρλάντα και το σφίγγουμε με σπάγκο.
  • Τα υπόλοιπα παντζάρια, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε και τα βάζουμε στον αποχυμωτή.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα παντζάρι μαζί με τα ζουμιά και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε τον σπάγκο και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Ξύδι κίτρινου Παντζαριού

Υλικά
 

  • 500 γρ. Κίτρινο Παντζάρι
  • 500 γρ. Μηλόξυδο
  • 5 γρ. Αγάρ-αγάρ
  • Κέδρος
  • Λουίζα

 

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε το κίτρινο παντζάρι στον τρίφτη. 
  • Ζυγίζουμε 500 γρ., βάζουμε σε σακούλα vacuum και προσθέτουμε 500 γρ. ξύδι, τον κέδρο και τη Λουίζα.
  • Κλείνουμε και το βάζουμε στο ρόνερ, στους 85ο C για 30΄.
  • Αφαιρούμε, σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το αγάρ.
  • Δίνουμε μία βράση, σουρώνουμε και απλώνουμε σε ένα ταψάκι.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Μόλις κρυώσει το αφαιρούμε, το βάζουμε σε ένα δοσομετρητή και χτυπάμε με το bimmer μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Αποθηκεύουμε σε μπιμπερό.

Για τις πέρλες ξυδιού

Υλικά

  • 200 γρ. Βαλσάμικο μαύρο
  • 3 γρ. Αγάρ-αγάρ
  • Ηλιέλαιο (σε γυάλινο ποτήρι, να μπει στην κατάψυξη)

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι και του δίνουμε μία βράση.
  • Προσθέτουμε το αγάρ και βράζουμε για 3΄.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μία μπασίνα, περιμένοντας να φτάσει στους 50ο -55ο C. 
  • Βάζουμε στη σύριγγα και προσεκτικά αδειάζουμε στο ποτήρι με το παγωμένο ηλιέλαιο.
  • Σουρώνουμε σε ψιλή σίτα και «βαφτίζουμε» σε κρύο νερό.


Για το  Ajo blanco

Υλικά 

  • 1-2 σκ. Σκόρδο
  • 170 γρ. Αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα
  • 225 γρ. ψωμί
  • 720 γρ. νερό κρύο
  • Αλάτι
  • 7 γρ. Cherry vinegar
  • 2200 γρ. γάλα αμυγδάλου 
  • 2 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε τα αμύγδαλα, το νερό και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το ψωμί κομμένο σε κυβάκια και διορθώνουμε με ξύδι και αλάτι.

Για το λάδι ρόκας

Υλικά: 50 γρ. Φύλλα ρόκας, 150 γρ. Grapeseed oil

Εκτέλεση

  • Μπλανσάρουμε τα φύλλα ρόκας.
  • Σουρώνουμε, κρυώνουμε και τα μεταφέρουμε στο θερμομίξ. 
  • Χτυπάμε στους 60οC για 8 λεπτά.
  • Σουρώνουμε σε ένα σινουά με τουλπάνι και μεταφέρουμε σε μπιμπερό.

Για τα φύλλα παντζαριού

Υλικά: Φύλλα παντζαριού
Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι, μπλανσάρουμε τα φύλλα παντζαριού, κρυώνουμε και κόβουμε με κουπάτ.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top