MasterChef 2023: Πιάτο αντιγραφής με τεχνικές δυσκολίες

«Ραβιόλι γεμιστό με τσιγαρέλι» από την Κρίστυ Καραγεώργου

Ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχονται στην κουζίνα του MasterChef 2023 την καταξιωμένη chef Κρίστυ Καραγεώργου, η οποία έχει ετοιμάσει ένα πιάτο αντιγραφής, που κρύβει τεχνικές δυσκολίες και απαιτεί προσοχή στις γευστικές ισορροπίες.

Πωλίνα και Δώρα θα πρέπει να φτιάξουν «Ραβιόλι γεμιστό με τσιγαρέλι»

Πάμε να δούμε βήμα -βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΑΛΙΑΔΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
 
200 γρ. Πατάτα
100 γρ. Αμύγδαλα
80 γρ.  Χυμό λεμόνι
55 γρ. Ελαιόλαδο
2 γρ. Σκόρδο
2 γρ. Ψητή μαγιά
300 γρ. Ζωμός κοτόπουλο
Αλάτι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•    Καθαρίζω, κόβω τις πατάτες στη μέση και τις βράζω.
•    Βάζω τα αμύγδαλα στους 130°C στο φούρνο για 10 λεπτά.
•    Μόλις είναι έτοιμα τα παραπάνω, χτυπάω μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ, ώστε να δημιουργηθεί ένα γαλάκτωμα, προσθέτω κι  άλλο ζωμό αν χρειαστεί.


ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ
Αμάρανθος
Ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•    Βράζω τον αμάρανθο για 8 με 9 λεπτά.
•    Ζεσταίνω το ηλιέλαιο στους 150°C, τηγανίζω μέχρι να είναι τραγανός.


ΡΑΒΙΟΛΙ ΣΟΥΠΙΑΣ
5 τμχ. Σουπιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•    Καθαρίζω τις σουπιές και τις πλένω πολύ καλά από το μελάνι, αφαιρώ  τις μεμβράνες τους, ώστε να μείνει καθαρή η σάρκα.
•    Χτυπάω πολύ καλά με το ραβδομπλέντερ, να γίνει μια κρέμα.
•    Βάζω 50 γρ. Σουπιάς σε μια σακούλα vacuum και την κλείνω πολύ καλά.
•    Ανοίγω το μείγμα με τον πλάστη, σε πολύ λεπτή στρώση.
•    Ψήνω στους 70°C στο roner για 10 λεπτά και παγώνω άμεσα.
•    Σε επιφάνεια εργασίας, κόβω το φύλλο σουπιάς με στρογγυλά κουπάτ (ένα 9 εκ. και ένα 10,5 εκ.).

ΤΣΙΓΑΡΕΛΙ
 
50 γρ. Σέσκουλα
50 γρ. Καυκαλήθρες
10 γρ. Μυρώνια
5 γρ. Μάραθο
5 γρ. Κόλιανδρο
25 γρ. Φρέσκο κρεμμύδι
25 γρ. Ξερό κρεμμύδι
100 γρ. Ζωμός κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Λεμόνι κονφί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•    Μπλανσάρω τα φύλλα από τα σέσκουλα και τις καυκαλήθρες, τα χοντροκόβω.
•    Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα σοτάρω σε ελαιόλαδο, βάζω
πάπρικα, προσθέτω τα μπλανσαρισμένα χόρτα και συνεχίζω το σοτάρισμα.
•    Ρίχνω τον ζωμό και αφήνω να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το λεμόνι κονφί, μπρινουάζ.

ΚΑΡΑΒΙΔΑ
 
Καραβίδα
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Τραγανός αμάρανθος

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•    Καθαρίζω την καραβίδα, σοτάρω σε πολύ καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο από τη μια μεριά.
•    Βάζω μια κουταλιά βούτυρο και αροζάρω.
•    Πανάρω τη μια μεριά με αμάρανθο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Κουρκουτσέλια
Κόλιανδριος
Μάραθος
Μυρώνια
Μικρά φύλλα καπουτσίνο
Με το καμινέτο ζεσταίνω ελαφρά τα φύλλα σουπιάς, το μικρότερο φύλλο το βάζω στο κέντρο του πιάτου, γεμίζω με μια κουταλιά τσιγαρέλι και κλείνω με το μεγαλύτερο φύλλο. Από πάνω βάζω την καραβίδα και περιμετρικά τα κουρκουτσέλια και τα βότανα. Σερβίρω την αλιάδα σε σκεύος δίπλα.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2023

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top