Κοκκινιστός τραχανάς με σύγκλινο και πρόβειο γιαούρτι

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας ετοιμάζει το απόλυτο comfort - food

Ένα αγαπημένο comfort food μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Κοκκινιστό τραχανά με σύγκλινο και γιαούρτι για μία πιο ευχάριστη νότα στον ουρανίσκο. Δείτε τη συνταγή!

Γιουβέτσι με κεφτεδάκια - Το μαμαδίστικο πιάτο που θα αγαπήσεις

Υλικά  

●    300 γρ. Τραχανάς γλυκός
●    150 γρ. Σύγκλινο 
●    50 γρ. Ελαιόλαδο 
●    2 Ξερά κρεμμύδια κόκκινα, μικρά  
●    1 Σκελίδα σκόρδο 
●    1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας 
●    400 γρ. Ντομάτα κονκασέ 
●    1,2 λίτρα Ζωμό  λαχανικών
●    1 Φύλλο δάφνης 
●    1/2 κ.γ. Μπούκοβο 
●    3 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη 
●    Αλάτι 
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για το σερβίρισμα 

●    4 κ.σ. Πρόβειο γιαούρτι
●    4 κ.σ. Ελαιόλαδο 

Βελουτέ σούπα με ψητά καρότα και άρωμα από τζίντζερ

Εκτέλεση 

●    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. 
●    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. 
●    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον τραχανά και το σύγκλινο κομμένο σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
●    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. 
●    Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε  σε τακτά χρονικά διαστήματα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
●    Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα την επιφάνεια της σούπας, αν χρειάζεται, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να η χυλώσει η σούπα, για 20-25 λεπτά. 
●    Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε. 
●    Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό σε βαθύ πιάτο, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι από πάνω. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top