Τάρτα Μπισκότου Banoffee - Γλυκιά και τραγανή απόλαυση

Ένα γλυκό που θα λατρέψες διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Γλυκιά τάρτα μπισκότου Banoffee μας ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Μία μπισκοτένια απόλαυση εμπνευσμένη από το πιο αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού. Καλή απόλαυση! 

Κέικ κεράσι αμύγδαλο - Ένα γλυκό που θα ευχαριστήσει τους πάντες

Υλικά για την τάρτα μπισκότου

· 250 γρ. μπισκότα τύπου πτί-μπέρ ή digestive

· 100 γρ. βούτυρο

· 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

· ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Υλικά για τη γέμιση

· 3 ώριμες μπανάνες

· ½ λεμόνι το χυμό

· 600 γρ. ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα

· 500 κρέμα γάλακτος 35% κρύα

· 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας 54%

· 1 ½ κ.σ. ζάχαρη άχνη

· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Γρήγορα μακαρόν με ινδική καρύδα και μαρμελάδα βερύκοκο!

Υλικά για σερβίρισμα

· 50 γρ. μπισκότα τύπου πτί-μπέρ ή digestive

· 40 γρ. νιφάδες κουβερτούρας

· 6 φύλλα φρέσκο δυόσμο

Συνταγή για τάρτα μπισκότου

Εκτέλεση για την τάρτα μπισκότου

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.

· Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, στα 850 watt για 2’.

· Προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα μπισκότα στο κάδο του μπλέντερ, τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν και να γίνουν σκόνη, για περίπου 1’.

· Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε μέχρι το τριμμένο μπισκότο να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.

· Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα για τάρτες (26 εκατοστά).

· Ρίχνουμε το μείγμα με το μπισκότο το στρώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα της και το πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνει ένα σώμα και να πάρει το σχήμα της τάρτας.

· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 5’, ώστε να έχουμε μια πιο τραγανή βάση.

· Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά η βάση της τάρτας μας στο ψυγείο για 30’.

Φτιάξτε το πιο λαχταριστό προφιτερόλ

Εκτέλεση για τη γέμιση

· Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, σε χαμηλή φωτιά, καθώς το ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γινεί ρευστό και να έχει λεία υφή, για περίπου 2’.

· Αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει για 30’.

· Αφού κρυώσει καλά προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη .

· Ανακατεύουμε με το σύρμα στο κάδο του μίξερ, τη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί που θα στέκεται.

· Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο την τάρτα και απλώνουμε στο εσωτερικό της ομοιόμορφα το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα

· Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες μέχρι ½ εκ. τις ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και τις σουρώνουμε.

· Στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνες, τη μία δίπλα στην άλλη, επάνω από το καραμελωμένο γάλα.

· Απλώνουμε τη σαντιγί από πάνω τους ώστε να τις καλύψουμε και χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος από ένα κουτάλι για να δώσουμε ωραίο σχήμα στο γλυκό μας.

· Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 60’.

· Ξεφορμάρουμε την τάρτα, τη μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος, σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα από πάνω και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.

· Σερβίρουμε με το φρέσκο δυόσμο και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top