Φτιάξε αυτά τα εύκολα και πεντανόστιμα μακαρόν με ινδική καρύδα και μαρμελάδα βερύκοκο και θα μας θυμηθείς! Η συνταγή είναι του pastry chef Γιώργου Πότση.
Υλικά
130γρ ασπράδι αυγού (από 4 μεσαία αυγά)
50γρ ζάχαρη άχνη
βανιλίνη
ξύσμα από μισό λεμόνι
120γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ ινδική καρύδα
μαρμελάδα βερύκοκο
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε ένα μπαιν μαρί και τοποθετούμε από πάνω το μπωλ. Ανακατεύουμαι μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά ώστε να έχουμε ένα μαλακό μίγμα. Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολα. Αν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε το μίγμα μέσα και κόβουμε τα μακαρόν, αλλιώς με ένα κουταλάκι τα απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165ο C για περίπου 10 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα κολλάμε με μαρμελάδα.