Σπιτικά Ice Rolls - Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας ετοιμάζει το γλυκό του φετινού καλοκαιριού

Παγωμένα Ice Rolls, γλυκά ρολάκια, δηλαδή, με βανίλια. μας ετοίμασε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης, κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast @Star. Το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα, το οποίο θα λατρέψεις τόσο εσύ όσο και οι φίλοι σου. Καλή απόλαυση! 

Παγωτό καραμέλα με μπισκότα, φιστίκια και σοκολάτα

Υλικά 

•    480 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•    1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•    40 γρ. πολύχρωμη τρούφα
•    30 γρ. τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας σας 
•    ¼ κ.γ. αλάτι 
•    Αρκετά παγάκια 

Λαχταριστά γλυκά ψυγείου! - Δείτε τρεις εύκολες συνταγές

Υλικά για το σερβίρισμα 

•    6 φράουλες 
•    4 κ.σ. τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας σας
•    Σιρόπι καραμέλα

Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, καραμέλα και βανίλια!

Εκτέλεση

•    Προσθέτουμε σε μεγάλο μπολ, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά, για 1’.
•    Μεταφέρουμε το μείγμα στη λαμαρίνα (33*40), το πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και την πολύχρωμη τρούφα. 
•    Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το μείγμα στη λαμαρίνα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στην βάση της. 
•    Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη λαμαρίνα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 4 με 5 ώρες.
•    Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους, τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.  
•    Βάζουμε τα παγάκια σε ένα βαθύ ταψί φούρνου ίδιο ή λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τη λαμαρίνα και τα απλώνουμε στη βάση του.
•    Βγάζουμε από τη κατάψυξη τη λαμαρίνα και την τοποθετούμε μέσα στο ταψί, επάνω από τα παγάκια. 
•    Με πολύ γρήγορες κινήσεις ξύνουμε με μια πλαστική ίσια σπάτουλα ή ξύλινη το παγωτό από την βάση της λαμαρίνας, κατά πλάτος σε λωρίδες ώστε να δημιουργήσουμε στρογγυλά ρολά. 
•    Βάζουμε από 4 ρολά σε κάθε χαμηλό ποτήρι νερού ή μπολ παγωτού και μοιράζουμε  από πάνω τις  φράουλες που έχουμε κόψει σε κύβους.
•    Σερβίρουμε με το τριμμένο μπισκότο κάθε ποτήρι ή μπολ, ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας και απολαμβάνουμε. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top