Γεμιστά με πλιγούρι - Τα λαδερά... αλλιώς!

Δείτε βήμα βήμα την συνταγή από τον Παύλο Χάππιλο

Ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό που  μπορείτε να φάτε όταν επιστρέψετε από την παραλία είναι τα γεμιστά. 

Εμείς σας βρήκαμε μία ενδιαφέρουσα συνταγή που είχε φτιάξει ο Παύλος Χάππιλος στην εκπομπή breakfast@star.

Ο σεφ έβαλε πλιγούρι αντί για ρύζι και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. 

Δείτε εδώ αγαπημένες συνταγές για γεμιστά

Υλικά

  • 3 ντομάτες
  • 3 πιπεριές
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 κούπα πλιγούρι (περίπου 250γρ)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κς πελτέ ντομάτας
  • Φύλλα από 2-3 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Ελαιόλαδο

Παραδοσιακός μουσακάς - Το φαγητό που λατρεύει όλη η ελληνική οικογένεια

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 2 κούπες νερό μαζί με μπόλικο αλάτι και τις δάφνες, όταν βράσει το νερό αφαιρούμε από την φωτιά βάζουμε το πλιγούρι, καλύπτουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Αδειάζουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια με ένα κουτάλι κρατώντας το εσωτερικό.

Καθαρίζουμε και τις πιπεριές πετώντας το εσωτερικό. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαράνει λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τον πελτέ να καβουρδιστεί λίγο, αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το εσωτερικό των λαχανικών που έχουμε ψιλοκόψει και το πλιγούρι.

Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και τα αρωματικά μας, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top