Αυγόφετες στον φούρνο! Το ιδανικό πρωινό γεύμα για μικρούς και μεγάλους. Δείτε πώς θα τις ετοιμάσετε διά χειρός Παύλου Χαπίλλου!
Ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή βήμα βήμα.
Υλικά
- 250 γρ μπαγιάτικο ψωμί (οτιδήποτε ψωμί μας κάνει είτε ολικής είτε λευκό)
- 200γρ σταφίδες ή δάκρυα σοκολάτας
- 300μλ γάλα
- 1 αυγό
- 1/2 κγ κανέλα
- 70γρ Καστάνη ζάχαρη
- Λίγο Βούτυρο για το ταψί μας
- Έξτρα ζάχαρη για από πάνω
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ψωμί μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σκίζουμε το ψωμί σε κομμάτια με το χέρι και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να απορροφήσει το ψωμί το μίγμα μας 10-15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα. Αφού απορροφήσει το μίγμα μας βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο μικρό πυρέξ ή μακρόστενη φόρμα κέικ το μίγμα μας.
- Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε έξτρα ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να έχουμε ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.