Έχετε χαμηλό σίδηρο; Δοκιμάστε αυτό το νόστιμο φαγητό

Συνταγή για το πιο νόστιμο φακόριζο

Αν ο σίδηρός σας έχει πέσει κατακόρυφα είτε λόγω της νηστείας είτε λόγω του vegetarian τρόπου ζωής σας, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε ο Παύλος Χάππιλος στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.

Φτιάξτε τους πιο νόστιμους γίγαντες με απάκι!

Ο σεφ έφτιαξε φακόριζο το οποίο και αποτελεί πλούσια πηγή σιδήρου.

Γαριδομακαρονάδα: Η πιο εύκολη συνταγή

Υλικά της Συνταγής

1 κούπα φακές, 2 φύλλα δάφνης 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, 1 πιπεριά φλώρινης,  1/2 κγ κύμινο σε σκόνη,  1/2 κγ κουρκουμά σε σκόνη, 1 κς πελτέ ντομάτας, 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Εκτέλεση της Συνταγής

Πρώτα βάζουμε τις φακές με την δάφνη σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό χωρίς αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο κυβάκια, τον κουρκουμα, το κύμινο, πιπέρι και αλάτι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε σιγά σιγά να καραμελώσει το κρεμμύδι. Όταν μαράνει καλά το κρεμμύδι προσθέτουμε και την πιπεριά και τον πελτέ και αφήνουμε να καβουρδιστεί ο πελτές μέχρι να τελειώσουμε τος φακές. Αφού βράσουν μια φορά οι φακές σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερο, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, αλάτι αυτήν την φορά και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να ψηθεί το ρύζι και τέλος προσθέτουμε και την τηγανιά μας και ανακατεύουμε.

Δείτε το Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top