Φτιάξτε τους πιο νόστιμους γίγαντες με απάκι!

Ο Παύλος Χάππιλος μας έδωσε μία ξεχωριστή συνταγή για όσπρια

Αν σας αρέσουν οι γίγαντες αλλά έχετε βαρεθεί να τους γεύεστε στην κλασική τους μορφή, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε ο Παύλος Χάππιλος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Breakfast@star».

 

Φτιάξτε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν!

Ο σεφ ετοίμασε γίγαντες με απάκι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

 

Όσπρια: Αυτά είναι τα καλύτερα για τον οργανισμό μας

Υλικά για Γίγαντες με απάκι 


Για τα φασόλια 

Ένα πακέτο γίγαντες 500 γρ
Δύο φύλλα δάφνη 
Ένα κλωνάρι δεντρολίβανο 
 

Για τη σάλτσα 

Δύο κρεμμύδια 
Δύο σκελίδες σκόρδο 
4 καρότα 
1 σέλινο 
200γρ απάκι 
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
400 γρ κονκασέ 
1 κ.γ. μπούκοβο 
2 κλωναράκια δεντρολίβανο 
1 κούπα λευκό κρασί 


Για το σερβίρισμα 

Ανθότυρο 
Μαϊντανός 
Ψωμί φρυγανισμένο 


Εκτέλεση της Συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1.5 λίτρο νερό με την Δάφνη και το δεντρολίβανο και ζεσταίνουμε λίγο μέχρι να αρωματιστεί το νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και μουλιάζουμε τα φασόλια μέσα για 12 ώρες ακριβώς! Μετά τις 12 ώρες στο ίδιο κατσαρολάκι προσθέτουμε εάν χρειαστεί νερό και βράζουμε τα φασόλια για 30-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το απάκι με λίγο λάδι. Όταν πάρει χρώμα το αφαιρούμε και βάζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια μας κομμένα φέτες, τον σκόρδο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν και μετά προσθέτουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί πριν προσθέσουμε τα καρότα και το σέλινο. Σβήνουμε με το κρασί μετά από λίγα λεπτά, το αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ και προσθέτουμε κονκασέ, λίγο μέλι, μπούκοβο  και το απάκι μας. Στραγγίζουμε τα φασόλια βγάζουμε την Δάφνη κι το δεντρολίβανο και τα βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με την σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για 45-60 λεπτά.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top