Σουφλέ με τορτελίνι τυριών, μπρόκολο και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ

Μία συνταγή για ένα πεντανόστιμο και εύκολο σουφλέ δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη. Δείτε πώς θα την ετοιμάσετε!

Yπέροχες συνταγές για μακαρόνια

O σεφ ετοίμασε σουφλέ με τορτελίνι τυριών, μπρόκολο και λαχανάκια Βρυξελλών.

Υλικά της Συνταγής

· 500 γρ. τορτελίνι με τυριά
· ½ μεσαίο μπρόκολο
· 200 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
· 1/3 κ.γ. κουρκουμά
· ½ κ. γ. πάπρικα καπνιστή
· ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· 120 γρ. αλεύρι
· 150 γρ. βούτυρο
· 1,5 λίτρο ζεστό γάλα 3,5%
· 250 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά
· 2 αυγά μόνο οι κρόκοι
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς.
· Βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει για 2’, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές τούφες, το βράζουμε για 1’ στη κατσαρόλα, το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουμε.
· Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα λαχανικά, μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2’ λιγότερο, από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
· Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μαζί με το μπρόκολο.
· Τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να καίγονται ελαφρώς εξωτερικά για να μας δώσουν ένα ωραίο καπνιστό άρωμα, περίπου 5’.
· Ρίχνουμε τη πάπρικα, τον κουρκουμά, το σκόρδο σε σκόνη, και το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 1’ πριν τελειώσουμε το σοτάρισμα.
· Παράλληλα, λιώνουμε σε μία άλλη κατσαρόλα με μεγάλη βάση, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
· Ρίχνουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις ώστε να καβουρδιστεί καλά.
· Προσθέτουμε το γάλα σε 3 δόσεις μέσα στη κατσαρόλα, καθώς ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην μας σβολιάσει το μείγμα.
· Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες, σβήνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ½ από το τριμμένο τυρί, τους κρόκους, μοσχοκάρυδο, αλάτι όσο χρειάζεται, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η μπεσαμέλ.
· Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος (26*34), ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
· Ρίχνουμε το 1/2 της μπεσαμέλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει και τα ανακατεύουμε προσεκτικά.
· Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στο φούρνο, στη μεσαία θέση για 25’ με 30’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top