Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρόκο Κοζάνης

Δείτε την συνταγή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρόκο Κοζάνης μας ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Δευτέρας στην κουζίνα του breakfast@star . Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη για όλα τα γούστα.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κρόκο Κοζάνης και ξηρούς καρπούς

Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά παπαρδέλες
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 λευκά μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35%
  • 1 κ.γ. κρόκος Κοζάνης
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • ·Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Αρχικά, ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία για αλ τέντε βράσιμο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Καθαρίζουμε, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 2’.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε στο ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίες και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 2’.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2’.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο σοτάρουμε για 1’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Εύκολη συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με μέλι

  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας, για περίπου 5’.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κρόκο Κοζάνης, τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μας μαζί με τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε τη κατσαρόλα με τα μακαρόνια από τη φωτιά και με μια τσιμπίδα τα μεταφέρουμε στο τηγάνι χωρίς περιττό νερό.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας , για 1’.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top