Η πίτσα είναι ένα φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους γι’ αυτό και πολλοί κατατρέχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε τόσο ψάχνοντας εύκολες συνταγές. Ιδανική για κάθε Σαββατόβραδο, η πίτσα βρήκε μία εύκολη συνταγή της διά χειρός Παύλου Χαππίλου.
Υλικά της Συνταγής
Για τη ζύμη:
- 400γρ αλεύρι
- 200γρ χλιαρό νερό
- 60γρ ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Υλικά πίτσας:
- 200γρ γιαούρτι
- πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- 200γρ ντοματίνια
- 1-2 πιπεριές
- 200γρ λουκάνικο χωριάτικο
- 1 λευκό κρεμμύδι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το χλιαρό νερό μαζί με την μαγιά και το αφήνουμε 5 λεπτά να αφρίσει.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που να μην κολλάει, 5-10 λεπτά.
- Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
- Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο. Όταν πάρει χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και μέσα στο λίπος που κατέβασε τσιγαριζουμε το κρεμυδι και τις πιπεριές να μαράνουν, τέλος βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. Μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την ζύμη μας στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να είναι μεταλλικό το ταψί. Αλείφουμε στο ταψί λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε με την σειρά την ζύμη, το γιαούρτι, τα λαχανικά, και τέλος το λουκάνικο.
- Ψήνουμε στους 180 σε καλά προ θερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.