Είστε... γλυκατζήδες; Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο γευστική καρυδόπιτα

Μία υπέροχη και εύκολη συνταγή για όσους αγαπούν τα γλυκά

Μία αφράτη και πολύ γευστική καρυδόπιτα, έφτιαξε ο Παύλος Χάππιλος το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Breakfast@star.

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη μπατσίνα με λίγα μόνο υλικά!

Υλικά της συνταγής

5 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
250γρ ζάχαρη
200μλ ηλιέλαιο
200μλ γάλα
250γρ καρυδόψιχα
300γρ αλευρι
1κγ μπεικινγκ
50μλ κονιάκ

Για το σιρόπι

1000 ζάχαρη
750μλ νερο
Ξύσμα λεμόνι
Ξύσμα πορτοκαλι
1 ξύλο κανέλας
4-5 Γαρύφαλλα

Λαχταριστή και αφράτη κιμαδόπιτα


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με τα 50γρ ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζαχαρη, το λάδι και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αναμειγνύουμε πρώτα το αλευρι με την καρυδόψιχα και το μπεικινγκ και προσθέτουμε στο μίγμα με τους κροκους. Διπλώνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στο μίγμα και τέλος το κονιάκ. Βάζουμε σε μεταλλικό ταψί καλά λαδωμένο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Εύκολη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο!

Βάζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, να αρχίσει ίσα ισα να κοχλάζει και κλείνουμε το μαρι και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμη η καρυδόπιτα  την βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15-20 λεπτά πριν την χαράξουμε και την σιροπιάσουμε. Ιδανικά θελουμε χλιαρό κέικ με χλιαρό σιρόπι. Σιροπιάζουμε λιγο λιγο και αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει καλά το σιρόπι.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top