Μανιτάρια γεμιστά με κινόα και καλαμπόκι!

Μία vegetarian συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Έχετε βαρεθεί να τρώτε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια φαγητά; Δοκιμάστε την πρωτότυπη συνταγή που  έφτιαξε πριν λίγους μήνες ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο  «Breakfast@star».

Light γεμιστά με φαγόπυρο και κινόα!

Ο σεφ έφτιαξε μανιτάρια με γέμιση και μας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για τα μανιτάρια

· 500 γρ. κινόα 
· 80 γρ. καλαμπόκι 
· 8 μεγάλα μανιτάρια Portobello
· 6 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 μεσαίο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 1 κόκκινη πιπεριά
· 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
· 1½ κ.γ. κίμινο σε σκόνη
· 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
· ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
· 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη μούς αβοκάντο
· 100 γρ. γιαούρτι 5%
· 1 σκελίδα σκόρδο
· ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
· 90 γρ. αβοκάντο
· 1 λάιμ χυμό και ξύσμα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δύο εναλλακτικές συνταγές για γεμιστά!

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
· Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια με ένα στεγνό απορροφητικό χαρτί, τα γυρίζουμε ανάποδα και αφαιρούμε τα βράγχια από το εσωτερικό τους με ένα μεγάλο κουτάλι, για να δημιουργήσουμε μια θήκη για την γέμιση.
· Αλείφουμε με τα 2/3 από το ελαιόλαδο τα μανιτάρια εξωτερικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα μεταφέρουμε σε μεσαίο ταψί (25*30) και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
· Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι.
· Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2’.
· Κόβουμε την πιπεριά σε μικρούς κύβους και τη σοτάρουμε στο τηγάνι για 2’.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κινόα, τα μπαχαρικά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε για 1’ στη φωτιά και αποσύρουμε.
· Τρίβουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας το κατσικίσιο τυρί μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε ψιλοκομμένο το φρέσκο κόλιανδρο, το καλαμπόκι αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
· Μοιράζουμε το μείγμα με την κινόα ισόποσα, στις θήκες που έχουμε κάνει στα μανιτάρια.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10’ με 12’.
Εκτέλεση για τη μους αβοκάντο
· Προσθέτουμε στο κάδο του μπλέντερ τα υλικά για τη μούς και τα ανακατεύουμε για 1’, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
· Σερβίρουμε τα γεμιστά μανιτάρια με τη μους από το αβοκάντο.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top