Δύο συνταγές με κοτόπουλο που θα σε ξετρελάνουν

Δύο συνταγές του Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου σας έχουμε δύο συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή breakfast@star που θα σας ξετρελάνουν.

Πεντανόστιμο ρολό μοσχαρίσιο με μοτσαρέλα και μπέικον


Ριγκατόνι με κοτόπουλο και λαχανικά από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Υλικά της Συνταγής

· 500 γρ. Ριγκατόνι
· 500 γρ. κοτόπουλο στήθος ή μπούτι χωρίς το κόκαλο
· ½ κρεμμύδι ξερό
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 πιπεριά πορτοκαλή
· 1 πιπεριά κίτρινη
· 2 πιπεριές φλωρίνης
· 1 κ.σ. πάστα τομάτα
· 400 γρ. τομάτα κόν-κασέ
· 3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 60 γρ. κόκκινο κρασί
· 1 ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών
· 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
· 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
· Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5’, τα σουρώνουμε, τα μεταφέρουμε στο πυρέξ (25*33), ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
· Παράλληλα πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε μέτριες λωρίδες τις πιπεριές και το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους.
· Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2’, προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3’
· Προσθέτουμε το πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τσιγαρίζουμε για 1’.
· Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τομάτα κον-κασέ, την πάπρικα, τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι και το φρέσκο βασιλικό κομμένα με το χέρι, αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.
· Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα στο πυρέξ, ρίχνουμε τα 2/3 από τη τριμμένη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, απλώνουμε ομοιόμορφα .
· Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20’ ,τα τελευταία 10’ το βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να γκρατιναριστεί.
· Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Υλικά της Συνταγής 
1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής 1-1.5 κιλό 
60 γρ. ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη 
1 μεγάλο λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες μέτριες ή baby
Ελαιόλαδο 100 γρμ
200 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μισά από τα μυρωδικά μας, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε. Τα βάζουμε σε μπολ με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Ακουμπάμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω σε ταψί. Αλείφουμε με το μείγμα ελαιόλαδου-μυρωδικών να πάει παντού στο κοτόπουλο μας.
Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με το λεμόνι αφού του έχουμε κάνει 2-3 τρυπούλες. Περιχύνουμε με όσο λάδι περίσσεψε.
Ψήνουμε για 30′. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο για να έχουμε τραγανή πέτσα.
Για τις πατάτες ακορντεόν
Τρίβουμε εξωτερικά να καθαρίσει φλούδα γιατί θα τη χρησιμοποιήσουμε . Τις ξεπλένουμε πολύ καλά. Μια μια κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες όχι μέχρι κάτω, κατά τα 3/4 δηλαδή κάτω κάτω να μένει ενωμένη η πατάτα.
Αν ακουμπήσουμε μία πατάτα μέσα σε ένα κουτάλι θα μας βοηθήσει πολύ . Έτσι θα κόβουμε σε λεπτές φέτες χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι κάτω και να χωρίζουν.
Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το βούτυρο αφού το λιώσουμε ελαφρώς και το πιπέρι , αλείφουμε πολύ καλά με πινέλο τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το αλατι.
Ακουμπάμε στο ταψί με το κοτόπουλο αφού έχουν περάσει τα 30′. Η κομμένη πλευρά της πατάτας να είναι προς τα πάνω να την βλέπουμε για να γίνει τραγανή κατά το ψήσιμο. 
Ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα πατάτες με κοτόπουλο. Κάθε 20 λεπτά μπορούμε να αλείφουμε τα υλικά μας με τα υγρά του ταψιού για να πάρουμε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε σε μερίδες το κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν και μπόλικα φρέσκα μυρωδικά!

Δείτε το Breakfast@star 
 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top