Πεντανόστιμο ρολό μοσχαρίσιο με μοτσαρέλα και μπέικον

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο νόστιμο ρολό

Ρολό μοσχαρίσιο με μοτσαρέλα και μπέικον ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

Φτιάξτε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν!

Υλικά της Συνταγής 

· 1 κρεμμύδι μέτριο
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 100γρ. ελαιόλαδο
· 3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
· ¼ ματσάκι μαϊντανό
· ¼ ματσάκι δυόσμο
· 180 γρ. φρυγανιά τριμμένη
· 2 αυγά
· 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (λάπα και ελιά 50-50)
· 1 κουτ.γλυκού ρίγανη ξερή
· Αλάτι και πιπέρι
· ½ κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
· 200 γρ. μοτσαρέλα μπαστούνι
· 200γρ. ζαμπόν
· 250 γρ. μπέικον καπνιστό σε φέτες
Για το σερβίρισμα
· 30 γρ. βούτυρο
· 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
· 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
· Αλάτι και πιπέρι
· 2 σκελίδες σκόρδο

Χοιρινό μελωμένο με πατάτες εκραζέ

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
· Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 50γρ. ελαιόλαδο.
· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το θυμάρι και σοτάρουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
· Σε ένα μπολ βάζουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο ψιλοκομμένο, τη φρυγανιά, τα αυγά, τον κιμά, τη ρίγανη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι από το τηγάνι. Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι και ένα βράδυ.
· Απλώνουμε καλά τον κιμά σε λαδόκολλα και τοποθετούμε στο κέντρο το ζαμπόν και το τυρί σε λωρίδες. Τυλίγουμε με τον κιμά σε ρολό.
· Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας αφού έχουμε βάλει μία λαδόκολλα από κάτω 2 στρώσεις μπέικον και τοποθετούμε πάνω το ρολό μας. Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας για να καλυφθεί περιμετρικά.
· Τοποθετούμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί με σχάρα και βάζουμε το ρολό πάνω για να ψηθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μπέικον.
Για το σερβίρισμα
· Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε 30 γρ. βούτυρο. Πιέζουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να σπάσουν και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τα σκόρδα ολόκληρα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
· Σερβίρουμε το ρολό με τις πατάτες και μπόλικα μυρωδικά.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top