H κατάλληλη εποχή για να τα καταναλώσετε τα κυδώνια είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Αν λοιπόν σας αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού μη το σκέφτεστε καθόλου. Φτιάξτε κυδώνι γλυκό του κουταλιού χωρίς δεύτερη σκέψη.
Υλικά της Συνταγής
1 κιλό κυδώνια
Μισό κιλό ζάχαρη
150 γρ. νερό
το χυμό από μισό λεμόνι
Μισό φλιτζάνι. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Πλένετε τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα τέσσερα. Τα βάζετε σε μια λεκάνι με νερό και χυμό λεμονιού για να ξεπικρίσουν. Μετά βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μπαστουνάκια.
Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 10΄. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μετέπειτα προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα. Τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια βράση και μετά τα βγάζετε από τη φωτιά.