Φτιάξε μόνη σου πιτάκια με παστουρμά

Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με παστουρμά

Ο παστουρμάς είναι έδεσμα ιδιαίτερα διαδεδομένο στην κεντρική και δυτική Ασία, τα Βαλκάνια, την Αίγυπτο και τη Λιβύη. 

Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Αν λοιπόν σου αρέσει, δοκίμασε να φτιάξεις πιτάκια με παστουρμά για εσένα και τους φίλους σου.

 Yλικά για 20 πιτάκια

 5 φύλλα κρούστας 
20 μικρές και λεπτές φέτες παστουρμά
200 γρ. κασέρι τριμμένο 
20 μικρές φέτες ντομάτας, χωρίς σπόρια και ζουμιά
 λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα 
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κουταλιά της σούπας γάλα
 μαύρο σουσάμι 

Είσαι vegetarian; Φτιάξε πατάτες στιφάδο!

Εκτέλεση της Συνταγής

Στον πάγκο της κουζίνας ή σε μια άλλη επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τα φύλλα. Έχουμε κοντά μας τον παστουρμα, το κασέρι και τις ντομάτες. Αν θέλουμε αφαιρούμε το τσιμένι από τις φέτες του παστουρμα, την κολλώδη επικάλυψή του δηλαδή. Έτσι, θα γίνει λιγότερο έντονη η γεύση και η μυρωδιά του παστουρμά. Αν είστε όμως μερακλήδες και θέλετε ένταση το αφήνετε. Κόβετε το κάθε φύλλο, από την πλατιά πλευρά του, σε 4 λωρίδες. Απλώνετε με πινέλο ελάχιστο λάδι σε κάθε λωρίδα, βάζετε λίγο κασέρι, μια φέτα παστουρμά διπλωμένη και μια φετούλα ντομάτα. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε το πιτάκι μας. Δείτε το βίντεο, θα σας βοηθήσει ! Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα πιτάκια. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί κουζίνας που πάνω του έχουμε απλώσει ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε τα ρολάκια με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top