Είσαι vegetarian; Φτιάξε πατάτες στιφάδο!

Η συνταγή με τις πατάτες που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας

Πολλοί νομίζουν πως οι vegetarian στερούνται ωραίες γεύσεις και πως τρώνε μόνο λαχανικά και χόρτα. Μέγα λάθος! 

Φτιάξε την πιο νόστιμη Spaghetti al pomodoro basilico

Ακόμα και στιφάδο μπορούν να δοκιμάσουν αλλά χωρίς το κρέας.

Υλικά για 4 άτομα 

1.2 κιλό πατάτες 
½ κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδου φρέσκα ή κατεψυγμένα 125 ml κόκκινο κρασί 1 κ.σ. πελτέ 6-8 κόκκους μπαχάρι 2-3 φύλλα δάφνης 1 ξυλάκι κανέλας αλάτι και πιπέρι 1 κ.σ. ξύδι ελαιόλαδο 

Εκτέλεση της Συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Σε μια πλατιά και ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου ⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη. Διαλύουμε τον πελτέ σε 1 φλιτζάνι νερό και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ περίπου ώρα, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το ξύδι, ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και είμαστε έτοιμοι ! Με τις πατάτες στιφάδο ταιριάζει πολύ το ζυμωτό ψωμί και η φέτα ή μια ωραία γραβιέρα. 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top