Πολλοί νομίζουν πως οι vegetarian στερούνται ωραίες γεύσεις και πως τρώνε μόνο λαχανικά και χόρτα. Μέγα λάθος!
Ακόμα και στιφάδο μπορούν να δοκιμάσουν αλλά χωρίς το κρέας.
Υλικά για 4 άτομα
1.2 κιλό πατάτες
½ κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδου φρέσκα ή κατεψυγμένα 125 ml κόκκινο κρασί 1 κ.σ. πελτέ 6-8 κόκκους μπαχάρι 2-3 φύλλα δάφνης 1 ξυλάκι κανέλας αλάτι και πιπέρι 1 κ.σ. ξύδι ελαιόλαδο
Εκτέλεση της Συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Σε μια πλατιά και ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου ⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη. Διαλύουμε τον πελτέ σε 1 φλιτζάνι νερό και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ περίπου ώρα, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το ξύδι, ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και είμαστε έτοιμοι ! Με τις πατάτες στιφάδο ταιριάζει πολύ το ζυμωτό ψωμί και η φέτα ή μια ωραία γραβιέρα.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/