Δροσερή σαλάτα Caprese με ντοματίνια, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Βήμα-βήμα πώς να τη φτιάξετε

Τώρα το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να το ρίξετε στις σαλάτες που και νόστιμες είναι και λίγες θερμίδες έχουν.

 

 Η καπρέζε είναι μια σαλάτα vera italiana, που στην Ελλάδα συναντάμε πολύ συχνά σε εστιατόρια, όπως πολλές γεύσεις της γείτονος. 

Υλικά για τη σαλάτα 

500 γρ. ντοματίνια (αν βρείτε βάλτε διάφορα χρώματα)
 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα 
1 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό) 

1-2 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Πλένετε καλά τα ντοματίνια. Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζετε τα ντοματίνια, ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το πέστο βασιλικού και ανακατέψτε καλά. Σε μια μικρή πιατέλα ή ένα μπολ σερβιρίσματος βάζουμε την μοτσαρέλα ολόκληρη και αραδιάζουμε τριγύρω τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας και τρίβουμε πιπέρι. Η πιο δροσερή σαλάτα είναι έτοιμη !

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top