Quesadillas με Κιμά και Σάλτσα Αβοκάντο

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δείχνει μια ξεχωριστή μεξικάνικη συνταγή

Μια μεξικάνικη συνταγή μας έδειξε σήμερα ο Λάμπρος Βακιάρος μέσα από την κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και θέλησε να την μοιραστεί με τους τηλεθεατές. 

Γλασαρισμένα κοπανάκια κοτόπουλου με σπαστές πατάτες

Quesadillas με Κιμά και Σάλτσα Αβοκάντο

Υλικά για την συνταγή

Για τον κιμά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (από λάπα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 κ.γ. κύμινο
1 φλ. τομάτα κονκασέ
2 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
αλάτι / πιπέρι

Για τα λαχανικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200 γρ. καλαμπόκι
ξύσμα από 1 lime

Για τη σάλτσα αβοκάντο
2 μεσαία αβοκάντο
4 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από 1 lime

Για τη σύνθεση
8 τορτίγιες
200 γρ. φέτα
300 γρ. τριμμένο τσένταρ

Παλαμίδα στον φούρνο με βότανα της Μεσογείου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, χωρίς καθόλου ελαιόλαδο. Λαδώνουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα και φροντίζουμε να τον απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να έχει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα περίπου για 10’.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το πελτέ , το κύμινο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει αρκετά ο κιμάς.
  • Παράλληλα προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 3’-4’. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε για άλλα 3-4’. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και το ξύσμα lime. Αδειάζουμε όλα τα λαχανικά μέσα στο κιμά, ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε προσθέσει μία λαδόκολλα, απλώνουμε τις τορτίγιες. Στο μισό μέρος της κάθε τορτίγιας πασπαλίζουμε με τα δύο είδη τυριών και με μια κουτάλα προσθέτουμε από πάνω τον κιμά με τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και κλείνουμε την τορτίγια με το υπόλοιπο μισό της. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  • Για τι σάλτσα αβοκάντο, προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή μούλτι και τα πολτοποιούμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top