Σας αρέσει το trifle; Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές

Δείτε βήμα-βήμα πώς μπορείτε να τις φτιάξετε

Το Trifle είναι ένα επιδόρπιο το οποίο αποτελείται από ένα «στρώμα» που μοιάζει με σφουγγάρι, πολλά φρούτα και κρέμα. Αν έχεις δοκιμάσει και σου αρέσει μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τις δύο αυτές συνταγές.

Trifle με μους γιαουρτιού και σοκολάτα(Συνταγή Σταύρου Βαρθαλίτη)

Υλικά για το κέικ

•    400γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του 
•    1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 
•    350 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική 
•    250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
•    150 γρ. γάλα, πλήρες 
•    5 αυγά μέτρια 
•    1 πρέζα αλάτι 
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
•    Ξύσμα από 1 λεμόνι   
Για τη μους γιαουρτιού
•    2 συσκευασίες γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 
•    500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη 
•    100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
•    ξύσμα από ένα λεμόνι 
•    150 γρ. κουβερτούρα 54% ψιλοκομμένη 
•    

Για το σερβίρισμα 

•    Φράουλες 
•    Σπιτική μαρμελάδα φράουλας 
•    Μύρτιλα 
•    Βατόμουρα  
•    Σμέουρα  
•    Φρέσκο δυόσμο 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Για το κέικ

•    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.  
•    Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. 
•    Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα προσέχοντας κάθε φορά να ομογενοποιήθουν προτού ρίξουμε το επόμενο. 
•    Κατόπιν βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σταδιακά ανακατεύοντας με μία κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά του κέικ. 
•    Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυροαλευρωμένη ορθογώνια φόρμα για κέικ 30Χ11 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45-50 λεπτά, μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό. 
Για τη μους γιαουρτιού: 

•    Κατόπιν, βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό είτε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα. 
•    Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το γιαούρτι, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 4-5 λεπτά.  
•    Μοιράζουμε τη μους μας σε δύο μπολ. Παίρνουμε τη σοκολάτα που έχει κρυώσει ελαφρώς και τη ρίχνουμε στο ένα μπολ και ομογεννοποιούμε απαλά με μία μαρίζ. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τις δύο μας μους που ετοιμάσαμε. 
  Για το σερβίρισμα

Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ από το κέικ μας κομμένο σε φέτες, τη μους γιαουρτιού, τη μους σοκολάτας, τα φρούτα και συνεχίζουμε για άλλη μία στρώση και τελειώνουμε με σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Μπορούμε σε μεγάλο γυάλινο μπολ να σερβίρουμε η ακόμα και σε ποτήρια για να είναι ατομικό το γλυκό μας.  

Γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας

 

Trifle κρέμας με σάλτσα πορτοκάλι(Συνταγή Λάμπρου Βακιάρου)

Υλικά συνταγής 

1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια 
800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
200 γρ. (1  φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού)  φρέσκος χυμός πορτοκάλι
18 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Grand Marnier
1 φάκελος Garni με γεύση Βανίλια 
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μπισκότο τριμμένο
 

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top