Πεντανόστιμα μπουρίτος με κιμά!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μαγείρεψε για τους τηλεθεατές του Cook Beef

Μία ξεχωριστή συνταγή για μπουρίτος με κιμά έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την εκπομπή «Cook Beef».

Γλωσσίδης και Σαρρής φτιάχνουν τα πιο νόστιμα ζυμαρικά

Ο κορυφαίος σεφ μαγείρεψε έχοντας δίπλα του τον Χρήστο Γλωσσίδη να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει. 

 

Υλικά για τις τορτίγιες

Μισό κιλό κιμά
250γρ. ρύζι jasmine
250γρ. φασόλια κόκκινα
Τσίλι κόκκινο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα από 1 Lime
Κόλιανδρος
2 αβοκάντο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής 

Βράζουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι. Σοτάρουμε τον κιμά σε ένα τηγάνι και τον σπάμε παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσίλι, τα προσθέτουμε στον κιμά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν γλασάρει προσθέτουμε και μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια, ξύσμα από το lime και μία κουταλιά γιαούρτι για να δέσει το μείγμα.
Καθαρίζουμε δύο αβοκάντο και το κόβουμε σε φέτες. Παίρνουμε τις τορτίγιες μας, βάζουμε μία κουταλιά γιαούρτι στη βάση και το απλώνουμε καλά. Τοποθετούμε δύο κουταλιές της σούπας κιμά, 2 κουταλιές της σούπας ρύζι, 3 φέτες αβοκάντο, λίγα φύλλα κόλιανδρου και λίγο ψιλοκομμένο τσίλι σε κάθε τορτίγια. Τυλίγουμε το μπουρίτο σε μία λαδόκολλα, πιέζουμε στις άκρες να γίνει σαν καραμέλα, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Δείτε όλα τα επεισόδια Cook Beef 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top