Εύκολη και δροσερή Lemon Pie

Από τον Σάββα Ληχανίδη

Θέλετε ένα εύκολο, νόστιμο αλλά και δροσερό γλυκό; Τότε ο Σάββας Ληχανίδης έχει τη σωστή συνταγή για Lemon Pie. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα - βήμα τη συνταγή του έτσι όπως την έδειξε στην εκπομπή «Cook Beef».

Cook Beef: Γλωσσίδης και Σαρρής φτιάχνουν τα πιο νόστιμα ζυμαρικά

Σάββας Ληχανίδης

Δες τα προηγούμενα επεισόδια του Cook Beef


Υλικά
5 αβγά
4 λεμόνια χυμό και ξύσμα
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά κορν φλάουερ

Για τη μαρέγκα:
150 γρ. ασπράδι αυγού
150 γρ. ζάχαρη

Για τη ζύμη (πατ μπριζέ):
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. βούτυρο
60 ml παγωμένο νερό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ζάχαρη, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα λεμόνι και δίνουμε μια βράση. Σε μια μπασίνα, βάζουμε τα αυγά, το κορν φλάουερ, τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το πρώτο μείγμα. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, δίνουμε ξανά μία βράση, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος, βάζουμε μεμβράνη επαφής και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη ζύμη πατ μπριζέ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια τη βγάζουμε από το ψυγείο, την απλώνουμε σε ταψί και τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για την μαρέγκα βάζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και φτάνουμε στους 118 βαθμούς κελσίου. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αποκτήσουν σώμα και σιγά σιγά ενσωματώνουμε μέσα το σιρόπι.  

Τοποθετούμε στη βάση του ποτηριού σπασμένο το κραμπλ, από πάνω την λεμονόκρεμα και από πάνω την μαρέγκα και την καίμε με ένα φλόγιστρο.

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top