Aυγά Shaksuka με μελιτζάνες

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας αποκαλύπτει το μυστικό για να μη σπάσει ο κρόκος

Σας αρέσουν τα αυγά όμως θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πρωινό και όχι τα κλασικά; Ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» να φτιάξουν Aυγά Shaksuka με μελιτζάνες.

Πώς να φτιάξετε κολοκυθάκια και μελιτζάνες ογκρατέν

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά 


3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη μελιτζάνα
3 μεσαίες τομάτες
600 γρ. τριμμένη τομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1/3 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
5 – 6 αυγά
1 με 1 + 1/3 φλ. φέτα
5 – 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα

Νόστιμη κιμαδόπιτα με βουτυρένιο κανταΐφι και ψητές μελιτζάνες

Εκτέλεση

Βήμα 1


Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι 27 – 30 εκ. σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για τουλάχιστον 6 – 7 λεπτά, μέχρι ο όγκος του κρεμμυδιού να αρχίζει να μειώνεται και παράλληλα να καραμελώνει. Προσθέτουμε και την μελιτζάνα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 2

 Παράλληλα σ’ ένα μούλτι προσθέτουμε τη τριμμένη σάλτσα τομάτας τομάτες και τις πολτοποιούμε. Τις υπόλοιπες μισές τις κόβουμε σε 8 κομμάτια.

Βήμα 3

 Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, όλες τις τομάτες, το κύμινο, τη γλυκιά πάπρικα και το τσίλι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πώς να φτιάξεις χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μελιτζάνες και ταχίνι

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για περίπου 25′-30′ λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι και ίσως ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι για να εξισορροπήσει τυχόν οξύτητα από τις τομάτες.

Βήμα 5

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (4-5) και με ένα κουτάλι κάνουμε ένα μικρό αυλάκι για κάθε αυγό. Σπάμε στο κάθε αυλάκι από ένα αυγό και τοποθετούμε ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε για 5 – 8 λεπτά.

Βήμα 6

Αποσύρουμε από την εστία και γαρνίρουμε με τη φέτα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top