Κοχύλες γεμιστές με σπανάκι και κατίκι

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει τη διαδικασία

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει για τους τηλεθεατές μία υπέροχη συνταγή.

Πώς να φτιάξεις μακαρόνια με σάλτσα αβοκάντο

Ο σεφ έφτιαξε κοχύλες γεμιστές με σπανάκι και κατίκι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη  διαδικασία. 

Κριθαρότο με καλαμαράκια και τομάτα περαστή στο μύλο

Υλικά

· 1 πακέτο κοχύλες μεγάλες
· 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
· ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
· αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
· 600γρ. σπανάκι baby
· 60 γρ. ελαιόλαδο
· 200 γρ. Κατίκι 
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
· ξύσμα από ½ λεμόνι
· 100 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
· 1 αβγό
· αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

· 2 αβγά
· 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
· 1 πρέζα πάπρικα καπνιστή
· 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
· αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

· Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους. Στραγγίζουμε και κρατάμε ζεστά τα ζυμαρικά.
· Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
· Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το σπανάκι για 3-4 λεπτά, μέχρι να χάσει τα υγρά του και να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ,ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει λίγο το προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κατίκι , τον πελτέ, τον άνηθο, το ξύσμα από το λεμόνι, το σωταρισμένο σύγκλινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε το αβγό, ομογενοποιούμε καλά για να ενσωματωθεί στο μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη να σταθεί λίγο το μείγμα μας.
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 190οC. Προσθέτουμε λίγο λάδι σε ενα ευρύχωρο και βαθύ πυρέξ που να χωράει τις κοχύλες σε μονή στρώση. Τις τοποθετούμε στο ταψί, με το άνοιγμά τους προς τα πάνω, και τις γεμίζουμε με προσοχή κατά τα 3/4 με το μίγμα της γέμισης. Είναι σχετικά μεγάλο το άνοιγμα και γεμίζουν εύκολα με ένα κουταλάκι αλλιώς μπορούμε να τις γεμίσουμε με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
· Περιχύνουμε τις κοχύλες με τη σάλτσα(απαρέιγ) και από πάνω προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και βάζουμε
το πυρέξ στο μεσσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η κρέμα και το τυρί μας. Σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top