Oι 12 παίκτες του MasterChef 5 είχαν σήμερα, Κυριακή, την ευκαιρία να δουν συνταγές του κριτή, Λεωνίδα Κουτσόπουλου.
Ο κορυφαίος σεφ κατά τη διάρκεια του MasterClass έφτιαξε κουλούρι Θεσσαλονίκης για συνοδευτικό και ζυμαρικά καπελέτι.
Ο σεφ και κριτής του MasterChef 5 έδειξε βήμα- βήμα όλη τη διαδικασία.
Για τα φρέσκα ζυμαρικά
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
6 κρόκους αυγών
Λίγο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ και χτυπάμε για να φτιάξουμε το ζυμάρι μας.
Κρέμα τυριού
Υλικά
10 αυγά
100 γραμμάρια γραβιέρα
100 γραμμάρια παρμεζάνα
200 γραμμάρια κρέμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο θερμομπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για κρόκους κονφί
Υλικά
8 κρόκοι αυγών
500 γραμμάρια ηλιέλαιο
Μπούκοβο
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Πιπεριές τσίλι
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος βάζουμε μέσα το ηλιέλαιο και τους κρόκους, την κομμένη τσίλι πιπεριά, το μπούκοβο ένα κλωναράκι θυμαρίσιο και ένα κλωναράκι δενδρολίβανο. Τοποθετούμε το σκεύος σε μπεν μαρί και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να φτάσουν οι κρόκοι των αυγών στους 70 με 80 βαθμούς.
Για τη φάρσα των ζυμαρικών
Υλικά
Κρεμμύδι ξερό
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Πράσο
Σέλερι
Χοιρινός κιμάς
Καυκαλήθρες
Σχοινόπρασο
Άνηθος
Βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά.
Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για τα ζυμαρικά καπελέτι στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterClass εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.