Δύο πεντανόστιμα γλυκά με ταχίνι

Δείτε αναλυτικά τις συνταγές

Αντίστροφα για την έναρξη της νηστείας έχουμε αρχίσει να μετράμε αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να βγάλουμε από τη διατροφή μας τα γλυκά.

Βρήκαμε λοιπόν 2 νηστίσιμες συνταγές μία του Λάμπρου Βακιάρου μία του pastry chef Γιώργου Πότση και σας τις παρουσιάζουμε. 

Nηστίσιμο cake με ταχίνι και καφέ

Υλικά

•    120 γρ. ταχίνι
•    150 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο
•    250 γρ. μέλι ή 200 γρ. καστανή ζάχαρη
•    150 γρ. ‘ψημένο’ ελληνικό καφέ (χωρίς το κατακάθι)
•    300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    4 γρ. baking powder
•    4 γρ. μαγειρική σόδα
•    3 γρ. κύμινο
•    1 πρέζα αλάτι
•    50 γρ. τριμμένα καρύδια
•    150 γρ. σταφίδες ξανθές

Σου αρέσουν τα μανταρίνια; Δοκίμασε αυτές τις συνταγές

Διαδικασία 

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
2. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το μέλι και τον ελληνικό καφέ και πολτοποιούμε πολύ καλά.
 Προσέχουμε το μέλι να μην μας κολλήσει στο κάτω μέρος του μούλτι.
3. Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε (προεραιτικά) το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το κύμινο, το αλάτι, τα τριμμένα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά και με μια μαρίζ (πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) ενσωματώνουμε, εώς ότου έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
5. Αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (αντί για βούτυρο βάζουμε ελαιόλαδο) και μεταφέρουμε το μείγμα. Αφήνουμε να ‘κάτσει’ για 10 λεπτά.
6.Με ένα κουτάλι απλώνουμε 1 κ.σ. ταχίνι και 1 κ.σ. μέλι στην επιγφάνεια του κέικ και με το πίσω μέρος του κουταλιού ζωγραφίζουμε διαδοχικά ‘S’ απλώνοντας τα 2 αυτά υλικά.
 Αυτό γίνεται καθαρά για να έχει το κέικ μας ένα ομορφότερο οπτικό αποτέλεσμα.
7. Ψήνουμε για 55 λεπτά ή έως ότου, αν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ, να μην υπάρχει ζύμη στο μαχαίρι.

Μους σοκολάτας με ταχίνι

Υλικά

200γρ ταχίνι 
400γρ κρέμα φυτική
 150γρ άχνη ζάχαρη 
150γρ σοκολάτα υγείας 
1 παστέλι χοντροσπασμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την φυτική κρέμα με την άχνη. Σε ένα μπωλ ζυγίζουμε την σοκολάτα με το ταχίνι και αφού βράσει η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από την σοκολάτα και το ταχίνι. Ανακατεύουμαι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και σερβίρουμε στα ποτήρια. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο και αφού παγώσει η μους γαρνίρουμε με το σπασμένο παστέλι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου"

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top