Σπαγγέτι με γαρίδες μπολονέζ και τριμμένη ντομάτα

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

Οι μέρες της νηστείας ξεκίνησαν και εμείς ανατρέξαμε και βρήκαμε μία ιδιαίτερη αλλά νόστιμη συνταγή που   είχε  φτιάξει στο παρελθόν ο Λάμπρος Βακιάρος .

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και μυρωδικά

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε σπαγγέτι με γαρίδες «μπολονέζ» και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Πεντανόστιμο σπετσοφάι σε γιουβέτσι

Για τη σάλτσα γαρίδας

15-16 γαρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρό φινόκιο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλ. ούζο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
1/2 στικ κανέλας (μικρό)
1 λίτρο νερό

Για την “μπολονέζ” γαρίδας

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεσαίο καρότο ψιλοκομμένο
2 σέλερι στικ ψιλοκομμένα
400 γρ. τριμμένη τομάτα
1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι
200 γρ. φέτα

Για τη σάλτσα γαρίδας

Βήμα  1

 Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20’. Παράλληλα κόβουμε το σώμα από της γαρίδες σε 5-6 κομμάτια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Βήμα  2

Σε ένα ταψί προσθέτουμε το φινόκιο κομμένο στη μέση και τις πιπεριές Φλωρίνης ολόκληρες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45’ ή μέχρι να έχουν πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα.

ΒΗΜΑ 03. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 2 – 3 κτσ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και πολύ σύντομα το τσιγαρίζουμε για να μην μαυρίσει περίπου 30’’. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα  κελύφη από τις γαρίδες που έχουμε ψήσει και τα καβουρδίζουμε και αυτά για 2΄-3΄(προσοχή να μην μας μαυρίσουν γιατί θα πικρίσει η σάλτσα).

Βήμα  4

Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί.

Βήμα 05

 Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το νερό και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και με καπάκι σιγοβράζουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βήμα 06

 Τέλος σουρώνουμε και κρατάμε μόνο το ζωμό.


Για τη μπολονέζ γαρίδας

Βήμα 01

Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για περίπου 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη τριμμένη τομάτα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια.


Βήμα 2

Παράλληλα στο μούλτι πολτοποιούμε τις πιπεριές Φλωρίνης και το φινόκιο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια πάστα και την προσθέτουμε και αυτή στη κατσαρόλα μαζί με το ζωμό από τις γαρίδες.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε περίπου για 20’ μέχρι όλες οι γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους και η σάλτσα να είναι πηχτή.

Βήμα 4

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και καυτά τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με τις κομμένες γαρίδες με αλάτι και πιπέρι (που έχουμε στο ψυγείο) και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για άλλα 2’.

Βήμα 5

 Αποσύρουμε από την εστία και τελειώνουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top