Έχεις μήλα; Φτιάξε αυτές τις τρεις υπέροχες συνταγές

Η Εύα Παρακεντάκη και ο Λάμπρος Βακιάρος σας δείχνουν πώς να τις φτιάξετε

Αν σου αρέσουν τα μήλα, σου έχουμε τρεις συνταγές που θα σε ξετρελάνουν. 

Πώς να φτιάξετε την πιο λαχταριστή μπουγάτσα!

Τηγανιτά μήλα με κουλουράκια κανέλας από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική, 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 2κ.σ. κανέλα, 3/4 κούπας ζάχαρη, 1 κούπα λάδι ελαφρύ, 1/4 σόδα αναψυκτικό, 1 σφηνάκι κονιάκ, 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο κανελο-ζάχαρη για ρολάρισμα. Για τα τηγανιτά μήλα: 2 μήλα (1 κόκκινο και 1 πράσινο), 1κ.σ. χυμό λεμόνι, 1κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1κ.γ. κανέλα, 2κ.σ. βούτυρο, 3κ.σ. θυμαρίσιο μέλι, 2κ.σ. σταφίδες ξανθές.

Λαχταριστή τάρτα με μανταρίνι

Ανοιχτή πίτα με κρέμα και μήλα, με φύλλο κρούστας για γλυκά από τον Λάμπρο Βακιάρο 

Yλικά

Για το φύλλο και τη κρέμα
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά
150 γρ. βούτυρο
1.2 λίτρα γάλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 αυγά + 2 κρόκους
3/4 φλ. κορν φλάουρ
200 γρ. ζάχαρη
Για τα μήλα
3-4 μήλα
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 αστεροειδείς γλυκάνισους

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 x 25 εκ. Τοποθετούμε απαλά ένα φύλλο κατά μήκος και βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλα 2 φύλλα τοποθετώντας τα σταυρωτά. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που εξέχουν και τις βουτυρώνουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε 4 φύλλα τσαλακωτά κατά μήκος του ταψιού και τα βουτυρώνουμε καλά. Δημιουργούμε περιμετρικά ένα μικρό ‘τοίχος’ με το φύλλο. Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 16 – 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Για τα μήλα και τη κρέμα

Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα μήλα και μαγειρεύουμε για 2 -3’. Προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Για την κρέμα, όσο το φύλλο ψήνεται, σε μία μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το λεμόνι, τη μισή ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθέτουμε στα αυγά με μια κουτάλα λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Μόλις βάλουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα, επαναφέρουμε το μείγμα στη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από το ψημένο φύλλο, την στρώνουμε ομοιόμορφα και με ένα κουτάλι διαμοιράζουμε τα μήλα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, βυθίζοντας μέχρι τη μέση τους.

Ψήνουμε για 25-30 και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δείτε πώς ετοίμασε αυτή την υπέροχη συνταγή ο Λάμπρος Βακιάρος 

Στρούντελ με μήλα από τον Λάμπρο Βακιάρο

Υλικά

•    1 φύλλο σφολιάτα 
•    3 μεσαία κόκκινα μήλα
•    1 κ.σ. χυμό λεμόνι
•    1/3 καρύδια
•    1/4 φλ. σταφίδα ξανθιά
•    1/4 φλ. καστανή ζάχαρη + 1 κ.σ. για το γαρνίρισμα
•    2 κ.σ. corn flour
•    1/2 κ.γ. κανέλα
•    200 γρ. τυρί κρέμα light
•    4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    1/2 κ.γ. κανέλα

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το κάθε κομμάτι κάθετα σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τα καρύδια, τις σταφίδες, το κορν flour , την κανέλα και τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη κανέλα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.

Βήμα 5 

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας περίπου κατά 30% κατά μήκος και πλάτος.

Βήμα 6

Τοποθετούμε το φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα (για να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στο ταψί) με τη μεγάλη πλευρά κάθετα. Χωρίζουμε νοητά το φύλλο σε 3 μέρη και στο κεντρικό απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τα μήλα.

Βήμα 7

 Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις 2 πλευρές αριστερά και δεξιά σε διαγώνιες λωρίδες με απόσταση 3-4 εκ. η κάθε μια. Στη συνέχεια διπλώνουμε τη κάθε λωρίδα διαγώνια, πάνω από τα μήλα και επαναλλαμβανιυμε τη διαδικασία εναλλάξ μέχρι να καλύψουμε εντελώς το στρούντελ. Στην ουσία δημιουργούμε ένα Χ με κάθε 2 λωρίδες σφολιάτας πάνω από τα μήλα. Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε το στρούντελ μέσα στο ταψί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε 1 κ.γ. νερό για ωραιότερο χρώμα.

Βήμα 8

Ψήνουμε το στρούντελ για 30’ ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και αφαιρούμε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει ελαφρώς πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top