Λαχταριστή τάρτα με μανταρίνι

Άλλη μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Ιδιαίτερα και γευστικά γλυκά φτιάχνει ο Λάμπρος Βακιάρος για τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου». 

Αυτή τη φορά ο κορυφαίος σεφ έφτιαξε λαχταριστή τάρτα με μανταρίνι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής πώς να την ετοιμάσουν. 

Η καραντίνα σηκώνει τάρτα! Δύο συνταγές που θα αγαπήσεις

Για την κρέμα  

120 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο  
4 φύλλα ζελατίνης 
300 γρ. ζάχαρη 
ξύσμα από 4 μανταρίνια 
4 μεγάλα αυγά  
1/2 φλ. φρέσκο χυμό μανταρίνι 
200 γρ. τυρί κρέμα  
 
Για τη βάση 

200 γρ. μπισκότα 
50 γρ. καβουρδισμένο λευκό αμύγδαλο 
100 γρ. βούτυρο 
 
Για τη σαντιγί 

200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
15 – 25 γρ. ζάχαρη άχνη 
2 βανιλίνες 

MasterClass: Ένα απολαυστικό κανόλι σουφλέ από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Εκτέλεση

 Για τη βάση

Bήμα 1

Προσθέτουμε στο μούλτι όλα τα μπισκότα και το αμύγδαλο και τα τρίβουμε αφήνοντας κάποια μικρά κομματάκια μπισκότου. 
 
Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μπισκότο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και αρχίζουμε να το τρίβουμε με τα χέρια μας, έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά.

 
Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μπισκότο σε μία αποσπώμενη φόρμα 24-26 εκ. , πιέζουμε καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα (ιδανικά με τη βάση ενός ποτηριού) και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. 

 

Lockdown: Τρεις αλμυρές και υγιεινές τάρτες που θα λατρέψεις


 
Για την κρέμα μανταρινιού 

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι αν αφρατέψει περίπου 2-3 λεπτά. Παράλληλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες. 
 
Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. (Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί να διακόψουμε προσωρινά και με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ζαχαροπλαστικής να σιγουρευτούμε ότι το βούτυρο δεν έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μίξερ.) 
 
Βήμα 3

 Στη συνέχεια προσθέτουμε 1-1 τα αυγά στο μείγμα και μόλις αυτά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι. Το μείγμα μας θα φαίνεται σαν να έχει κόψει αλλά αυτό θα εξαφανιστεί στη συνέχεια. 
 
Βήμα 4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη και μόλις δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να δένει περίπου στα 8 – 10 λεπτά, το αποσύρουμε από την εστία. Στύβουμε καλά τις ζελατίνες της προσθέτουμε στο μείγμα και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι και το αφήνουμε να κρυώσει. 
 
Βήμα 5

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα έως ότου αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτουμε με σταθερή ροή την κρέμα μανταρινιού και ομογενοποιούμε καλά.  
 
Βήμα 6

 Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την βάση του μπισκότου,  καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. 
 
Για τη σαντιγί και το γαρνίρισμα 
 
Βήμα 1

 Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να έχουμε υφή σαντιγί. 
 
Βήμα 2

Γαρνίρουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα μανταρινιού και σερβίρουμε. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Δείτε και άλλες συνταγές εδώ 

 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top