Πώς να φτιάξετε μόνοι σας γύρο χοιρινό!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει τον τρόπο

Ο γύρος είναι ένα φαγητό που αρέσει αν όχι σε όλους στους περισσότερους. Γιατί λοιπόν να μη μπορέσετε να τον φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι;

Πεντανόστιμη κιμαδόπιτα με κιμά κοτόπουλο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης είπε να δείξει στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» πώς να πετύχουν το νοστιμότερο γύρο.

Πεντανόστιμο μοσχαράκι σε πήλινο

Υλικά

· 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε πολύ λεπτές μπριζόλες

Για τη μαρινάδα

· 100 γρ. ελαιόλαδο

· 2 κ.σ.ζωμό

· 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

· 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα, καπνιστή

· ½ κ.γ. πιπέρι

Για το σερβίρισμα

· τζατζίκι

· πίτες για σουβλάκια

· 2 ντομάτες

· 1 κρεμμύδι κόκκινο

· ½ ματσάκι μαϊντανό

· 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

· πατάτες τηγανητές

Για τη συναρμολόγηση

· 1 μεγάλη πατάτα

· καλαμάκια, για σουβλάκια

Εκτέλεση

· Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χοιρινό και όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε με τα χέρια αφού έχουμε φορέσει γάντια. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-24 ώρες.

· Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο 1 ώρα πριν αρχίσουμε να συναρμολογούμε το γύρο.Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε μια λαδόκολλα.

· Έπειτα, παίρνουμε ένα μαχαίρι και κόβουμε τη πατάτα στη μέση. Το βάζουμε στο ταψί με τη κομμένη πλευρά να ακουμπάει πάνω στη λαμαρίνα και πάνω του καρφώνουμε 2 ξυλάκια από σουβλάκι. Η μύτη από το καλαμάκι πρέπει να κοιτάει προς τα πάνω για να βάλουμε το κρέας μας.

· Παίρνουμε ένα κομμάτι από το χοιρινό και το καρφώνουμε στο καλαμάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια του γύρου μας.

· Μόλις είναι έτοιμοι οι γύροι, τους τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε, βάζουμε τον φούρνο μας στους 200°C και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ο γύρος.

· Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

· Σερβίρουμε πάνω σε ψημένες πίτες, με τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτες, ψιλοκομμένο μαιντανό, πάπρικα και πατάτες τηγανητές και τυλίγουμε. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top