Είστε μακαρονάδες; Δύο πρωτότυπες συνταγές που θα σας συναρπάσουν

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δείχνει πώς να τις ετοιμάσουμε

Σας αρέσουν οι μακαρονάδες όμως έχετε βαρεθεί τις κλασικές; Ο Λάμπρος Βακιάρος θα σας δείξει 2 συνταγές που θα σας συναρπάσουν.

Xειροποίητα μακαρόνια με πέστο βασιλικού

Για τις γκόγκες

•    600 γρ. κίτρινο αλέυρι για ζύμωμα
•    10 γρ. αλάτι
•    300 γρ. νερό
 
Για το πέστο
•    70 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
•    1-2 σκελίδες σκόρδο
•    90 γρ. μαϊντανό (τα φύλλα)
•    160 γρ. βασιλικό (τα φύλλα)
•    180 – 240 γρ. ελαιόλαδο
•    60 γρ. παρμεζάνα
Για το τελείωμα και το σερβίρισμα
•    250 γρ. τοματίνια (κομμένα στη μέση)
•    Παρμεζάνα ή ξινομυζήθρα

Πεντανόστιμη σπαγγέτι μπολονέζ μανιταριών

Υλικά
4 – 5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένα)
2 μεσαία καρότα (κομμένα σε μικρούς κύβους)
2 – 3 στικς σέλερι (ψιλοκομμένα)
700 γρ. λευκά μανιτάρια (σε φέτες)
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
800 γρ. τομάτα κονκασέ
2 κούπες ζωμό λαχανικών + 3 – 4 κούπες
3 φύλλα δάφνης
1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
8 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)

1.    Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τo κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και τσιγαρίζουμε για 2 – 3 λεπτά, έως ότου αρχίσουν να παίρνουν καραμελωμένο χρώμα.
2.    Προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 6 – 7 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους στην κατσαρόλα και ο όγκος τους να μειωθεί αρκετά.
3.    Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Περιμένουμε 30’’, έως ότου εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, τις 2 κούπες ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι, ανακατεύοντας σταδιακά.
4.    Μόλις η σάλτσα έχει αρχίσει να δένει μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε για το αλάτι και το πιπέρι και σε περίπτωση που έχει όξινη γεύση προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή λίγη ζάχαρη για να το φέρουμε σε ισορροπία.

5.    Προσθέτουμε το σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα (στην ουσία θα βράσουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα) και προσθέτουμε την κατάλληλη ποσότητα ζωμού λαχανικών (περίπου 3-4 κούπες), έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι υπάρχουν αρκετά υγρά για να μπορέσουν να βράσουν τα ζυμαρικά.
6.    Ανακατεύοντας συνέχεια και ρυθμίζοντας την ποσότητα του ζωμού, προσέχουμε περίπου στα 10 λεπτά βρασμού των ζυμαρικών, η κατσαρόλα μας να μην έχει πολλά υγρά έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζουμερό αλλά όχι σαν σούπα.
7.    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε για να δώσουμε μια κρεμώδη υφή στα ζυμαρικά μας.
8.    Σερβίρουμε με παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top