Φτιάξε το πιο νόστιμο cheesesteak burger

O Λάμπρος Βακιάρος για άλλη μία φορά σου λύνει τα χέρια

Τώρα που είσαι στην καραντίνα έχεις πεθυμήσει να φας ένα λαχταριστό burger; Καλύτερα να το φτιάξεις μόνο σου για να είναι και πιο υγιεινό. 

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδωσε λοιπόν στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μία υπέροχη συνταγή.

Ο σεφ λοιπόν ετοίμασε cheesesteak burger κι έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Κανελόνια με κιμά μανιταριών και ελαφριά μπεσαμέλ

Υλικά

600 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα (χωρίς κόκκαλο) 
2 κ.σ. βούτυρο ή μοσχαρίσιο λίπος
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.γ.  sauce
8 φέτες τυρί  ή 300 γρ. cheese dip
4 ψωμάκια brioche για burger

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σπιτικά σουβλάκια από κοτόπουλο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μεταφέρουμε την μπριζόλα στην κατάψυξη για περίπου 45’-60’ τότε να παγώσει ελαφρώς και να μπορούμε να την κόψουμε σε λεπτότερες φέτες πολύ πιο εύκολα.

* είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα για να έχουμε ένα ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.

Βήμα 2

 Κόβουμε την μπριζόλα κάθετα σε όσο πιο λεπτές φέτες (μπορούμε να ζητήσουμε και από το χασάπη μας να το κάνει).

Βήμα 3

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα

Βήμα 4

 Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 5 με 6 λεπτά.

*Αν χρησιμοποιήσουμε και την πιπεριά τη βάζουμε την ίδια στιγμή με το κρεμμύδι.

Βήμα 5

 Αποσύρουμε το κρεμμύδι από το τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και πάντα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε τη λεπτοκομμένη μπριζόλα. Γυρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κρέας να πάψει να είναι κόκκινο. Σε αυτό το σημείο επαναφέρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη Worchestersauce, αλάτι και πιπέρι.


* Είναι πολύ σημαντικό να μην δώσουμε χρώμα στο κρέας και να το μαγειρέψουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

* Eπειδή το κρέας είναι πολύ λεπτοκομμένο, αλατίζουμε πάντα στο τέλος έτσι ώστε να παραμείνει ζουμερό.

Βήμα 6

 Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα τέσσερα ψωμάκια με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω και διαμοιράζουμε το κρέας με το κρεμμύδι στα κάτω μέρη. Τοποθετούμε δύο φέτες τυρί στο κάθε ψωμάκι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

* Η λαδόκολλα δεν είναι απαραίτητη αλλά μας βοηθάει να μην πλένουμε πολύ ώρα θα ταψιά μετά.

Βήμα 7

Σερβίρουμε αμέσως!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου»  εδώ 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top