Πεντανόστιμη κρεατόσουπα με τραχανά

Δείτε βήμα- βήμα πώς να τη φτιάξετε

Τώρα που έχουν πιάσει τα κρύα, οι περισσότεροι επιλέγουν να φάνε σούπες που είναι νόστιμες και τονώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αν έχετε βαρεθεί τις κλασικές δοκιμάστε μία κρεατόσουπα με τραχανά όπως προτείνει ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Θρεπτική σούπα με φάβα και λαχανικά

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» όλη τη διαδικασία.

Και νόστιμη και light: Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και σωτέ μανιτάρια

Υλικά 

• 1,2 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
• 1 κόκκαλο με το μεδούλι
• 2 λίτρα νερό ή ζωμός
• 2 πράσα μόνο το λευκό μέρος
• 2 φύλλα δάφνης
• Φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
• 1 πατάτα μεγάλη
• 1 καρότο μεγάλο
• 1 κρεμμύδι
• 1/2 ματσάκι σέλινο
• 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
• 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
• 100 γρ. τραχανά γλυκό
• Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
• Αλάτι και πιπέρι
• 100 γρ. ελαιόλαδο

Θρεπτική και εύγευστη σούπα με τραχανά

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το κόκκαλο με νερό ή ζωμό που βράζει σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις δάφνες και βράζουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε ανά διαστήματα όταν βλέπουμε πράγματα στην επιφάνεια του νερού! Κόβουμε τα πράσα σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ., τα καρότα σε φέτες και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι που καίει και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε το σέλινο και τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα μας.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τη τομάτα κονκάσε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 35 λεπτά. Όταν περάσουν τα 35 λεπτά προσθέτουμε το τραχανά και σιγοβράζουμε για 15-18 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top