Ξεχάστε το κλασικό μπουγιουρντί: Φτιάξτε το με μοσχαρίσιο λουκάνικο

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε όλη τη διαδικασία

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» βρέθηκε ο Λάμπρος Βακιάρος και είπε να ξεκινήσει την εβδομάδα φτιάχνοντας μπουγιουρντί με μοσχαρίσιο λουκάνικο.

Πώς να φτιάξετε πανσέτες με πάπρικα και baby πατάτες

Ο σεφ αποκάλυψε όλα τα υλικά της συνταγής και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.

Υλικά 

400 γρ. Κοφινάκι ΒΑΛΜΑ

500 γρ. τοματίνια

200 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 κ.σ. ρίγανη

1-2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα Mac & Cheese

Εκτέλεση 


Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.


Βήμα 2  

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το μοσχαρίσιο λουκάνικο το οποίο και τσιγαρίζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καβουρδισμένο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.


Βήμα 3

Σε ένα πήλινο ή μικρό πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε τα μισά τοματίνια και το λουκάνικο με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και θρυμματίζουμε την μισή ποσότητά της φέτας. Απλώνουμε επίσης την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης.


Βήμα 4

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.


Βήμα 5 

 Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15.


Βήμα 6 

Σερβίρουμε το μπουγιουρντί με τραγανά πιτάκια.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top