Αυτή η συνταγή για πανεύκολη μηλόπιτα έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο! Αναμιγνύουμε σαντιγί με ουίσκι και κανέλα κι έχεις τον πιο τέλειο συνδυασμό!
Υλικά
- Μία συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού
Για τη γέμιση
- 12 μήλα γκόλντεν (περ. 2,5 κιλά), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού
1 ½ κ.σ. κανέλα
1/2- 3/4 φλ. Κορνφλάουρ
Για την κρέμα με ουΐσκι
2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
½ φλ. ιρλανδέζικο ουΐσκι
Εκτέλεση
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες – περιέχει συνήθως δύο φύλλα.
- Φτιάχνετε την κρέμα: χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος προσθέτετε το ουΐσκι. Την αφήνετε στο ψυγείο.
- Καθαρίζετε τα μήλα, βγάζοντας τον σκληρό πυρήνα με το ειδικό εργαλείο και τα κόβετε σε κάθετες φέτες.
- Τα τοπ[οθετείτε σε λεκάνη και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ρηχό ταψί πλευράς περίπου 30 εκατ. και το τινάζετε να φύγει το έξτρα αλεύρι.
- Απλώνετε τα φύλλα να καλύψουν τον πάτο και λίγο προς τις πλευρές του ταψιού (να σχηματισθεί μια θήκη). Βάζετε μέσα τα μήλα σε ομοιόμορφες στρώσεις και ραντίζετε με ό,τι απέμεινε στο μπολ.
- Ψήνετε τη μηλόπιτα για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πάρει χρυσαφί χρώμα η κρούστα. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τελείως. Απλώνετε επάνω την κρέμα και σερβίρετε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
Πηγή: MyLife
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.