Σμυρνέικα σουτζουκάκια με ελιές και πουρέ πατάτας

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή

Μας άνοιξε την όρεξη το πρωί της Δευτέρας ο Λάμπρος Βακιάρος ο οποίος έφτιαξε σμυρνέικα σουτζουκάκια με ελιές και πουρέ πατάτας.

Υλικά

Για τον πουρέ πατάτας
•    1.5 κιλό πατάτες
•    5 γρ. αλάτι
•    180 γρ. κρύο βούτυρο
•    60 γρ. γάλα
 
Για τη σάλτσα
•    40 γρ. ελαιόλαδο
•    180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    1 κούπα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι (ψιλοκομμένες)
•    250 γρ. τομάτα κονκασέ
•    500 γρ. χυμό τομάτας (ή τομάτα στο τρίφτη)
•    15 γρ. πελτέ τομάτας
•    Αλάτι – πιπέρι
 
Για τα σουτζουκάκια
•    750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
•    40 – 55 γρ. ελαιόλαδο
•    4 – 5 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί
•    240 γρ. κόκκινο κρασί
•    8 γρ. αλάτι
•    4 γρ. κύμινο
•    4 – 5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    Πιπέρι

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top