Μας άνοιξε την όρεξη το πρωί της Δευτέρας ο Λάμπρος Βακιάρος ο οποίος έφτιαξε σμυρνέικα σουτζουκάκια με ελιές και πουρέ πατάτας.
Υλικά
Για τον πουρέ πατάτας
• 1.5 κιλό πατάτες
• 5 γρ. αλάτι
• 180 γρ. κρύο βούτυρο
• 60 γρ. γάλα
Για τη σάλτσα
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 κούπα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι (ψιλοκομμένες)
• 250 γρ. τομάτα κονκασέ
• 500 γρ. χυμό τομάτας (ή τομάτα στο τρίφτη)
• 15 γρ. πελτέ τομάτας
• Αλάτι – πιπέρι
Για τα σουτζουκάκια
• 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 40 – 55 γρ. ελαιόλαδο
• 4 – 5 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί
• 240 γρ. κόκκινο κρασί
• 8 γρ. αλάτι
• 4 γρ. κύμινο
• 4 – 5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• Πιπέρι