Εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το πιο νόστιμο burger σολομού

Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

burger

Αν έχεις βραεθεί να τρως τα κλασικά burger με κρέας, ο Άκης Πετρετζίκης σου δίνει μία συνταγή με σολομό που θα λατρέψεις. 

Το burger με αυτή τη συνταγή αλλάζει λίγο αλλά είναι πεντανόστιμο.

Κάνω δίαιτα και έφαγα burger

Υλικά

500 γρ. σολομό, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 αβγό, μεσαίο
40 γρ. σπιτική μαγιονέζα
70 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σύνθεση

4 ψωμάκια για burger
2 κ.σ. σάλτσα BBQ
1 ντομάτα
φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Βάζεις στον σολομό αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κόβουμε σε λωρίδες. Μεταφέρεις στο καυτό τηγάνι και σοτάρεις για 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.

Μεταφέρεις τον σολομό σε ένα μπολ και προσθέτεις τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ και πιέζεις με ένα πιρούνι για να λιώσουν τα υλικά.

Βάζεις το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το αυγό, τη μαγιονέζα, τη φρυγανιά και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ιδανικά βάζεις στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Τοποθετείς ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βάζεις τα ψωμάκια στο τηγάνι και ψήνεις για 1 λεπτό να πάρουν χρώμα. Αφαιρείς και αφήνεις στην άκρη.

Βάζεις το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Πλάθεις 4 μπιφτέκια σολομού και τα βάζεις στο τηγάνι. Σοτάρεις 2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρεις χρώμα.

Βάζεις στο ένα ψωμάκι 1κ.γ. σάλτσα bbq, ένα μπιφτέκι, μια φέτα από τη ντομάτα, 1 φύλλο από το μαρούλι, καλύπτεις με το άλλο ψωμάκι και σερβίρεις.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top