Καλοκαιρινό light γιαουρτογλυκό με ψητά κεράσια και καρύδα

Ο Λάμπρος Βακιάρος σου δείχνει πώς να το φτιάξεις

Λιγουρεύτηκες ένα γλυκό όμως προσέχεις τη διατροφή σου; Ο Λάμπρος Βακιάρος  δείχνει βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» πώς να  ετοιμάσουν γιαουρτογλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και καρύδα.

Αν σας αρέσουν τα παγωτά- σάντουιτς, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό!

Υλικά

•    20 γρ. φύλλα ζελατίνης
•    500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
•    15 γρ. λικέρ αμαρέτο ή νερό
•    50- 60 γρ. νιφάδες καρύδας
•    2 κιλά γιαούρτι (10% ή 2% λιπαρά)
•    200 γρ. μέλι

Kαλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και λίγες θερμίδες

Διαδικασία 

  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
•    Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα 300 γρ. κεράσια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε προσωρινά το ταψί από το φούρνο, ραντίζουμε με το αμαρέτο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τις νιφάδες καρύδας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν καλά.

Πώς να φτιάξεις μόνη σου κρέμα καραμελέ με παντεσπάνι


•    Παράλληλα, σε ένα multi ή μπλέντερ προσθέτουμε τα 200 γρ. κεράσια και τα πολτοποιούμε σαν να φτιάχναμε έναν χυμό. Μεταφέρουμε το χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (5-8) του δίνουμε μία βράση.
•    Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μαλακές ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
•    Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το μείγμα με τα κεράσια και τις ζελατίνες από το κατσαρολάκι.
•    Προσθέτουμε, επίσης, το μέλι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.
•    Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψητά κεράσια με την καρύδα και ομογενοποιούμε απαλά.
•    Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου δέσει η ζελατίνη.


Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Star «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top