Κάτι διαφορετικό, θέλησε να μαγειρέψει ο Λάμπρος Βακιάρος «ταξιδεύοντας» τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» στο Μεξικό.
Ο σεφ ετοίμασε τορτίγες με κιμά και τυρί τσένταρ και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
Για το pico de gallo
• 1 κεσεδάκι τοματίνια (ψιλοκομμένα)
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
• 1/2 κούπα κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
• 1 κ.σ. λάιμ
Για τη συνθεση
• 4 ώριμα αβοκάντο
• Μαρούλι iceberg (ψιλοκομμένο)
• Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
Για τις τορτίγιες
• 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 240 γρ. χλιαρό νερό
• 60 γρ. λαρδί ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 3 γρ. αλάτι
Για τον κιμά
• 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 30 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο
• 80 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
• 1 σκόρδο (ψιλοκομμένο)
• 30 γρ. πελτέ τομάτας
• 400 γρ. τομάτα κονκασέ
• 1.5 γρ. κύμινο
• 1/2 πιπεριά τσίλι ή 7 γρ. πάπρικα καυτερή
• 240 γρ. ζωμό κότας ή λαχανικών
• 230 γρ. τσένταρ
• Ξύσμα από 2 λάιμ ή 1 λεμόνι
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.