Πώς να φτιάξετε μεξικάνικο με χειροποίητες τορτίγες, κιμά και τυρί

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Κάτι διαφορετικό, είπε να ετοιμάσει το πρωί της Τετάρτης ο Λάμπρος Βακιάρος «ταξιδεύοντας» εικονικά τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» στο Μεξικό.

Αυτός ο μουσακάς-ρολό θα σε ξετρελάνει

Ο σεφ ετοίμασε τορτίγες με κιμά και τυρί τσένταρ και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και παραδοσιακά γεμιστά

Υλικά

Για το pico de gallo

•    1 κεσεδάκι τοματίνια (ψιλοκομμένα)
•    1 κ.γ. αλάτι
•    1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    1 πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
•    1/2 κούπα κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
•    1 κ.σ. λάιμ

Vegan μεξικάνικα Tacos από την Emma Watson

Για τη συνθεση

•    4 ώριμα αβοκάντο
•    Μαρούλι iceberg (ψιλοκομμένο)
•    Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

Για τις τορτιγιες

•    390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    240 γρ. χλιαρό νερό
•    60 γρ. λαρδί ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•    3 γρ.  αλάτι

Για τον κιμά

•    400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (σε θερμοκρασία δωματίου)
•    30 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο
•    80 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
•    1 σκόρδο (ψιλοκομμένο)
•    30 γρ. πελτέ τομάτας
•    400 γρ. τομάτα κονκασέ
•    1.5 γρ. κύμινο
•    1/2 πιπεριά τσίλι ή 7 γρ. πάπρικα καυτερή
•    240 γρ. ζωμό κότας ή λαχανικών
•    230 γρ. τσένταρ
•    Ξύσμα από 2 λάιμ ή 1 λεμόνι

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top