Η Σαρακοστή έχει αρχίσει για τα καλά και πολλοί είναι εκείνοι που θα νηστέψουν για τις επόμενες 40 ημέρες. Όμως, ακόμα και αν δεν είσαι από αυτούς που νηστεύουν, αλλά λατρεύεις τα θαλασσινά, αυτή η τέλεια συνταγή για γαρίδες γιουβέτσι θα μπει στο εβδομαδιαίο μενού σου!
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες (κρατήστε τα κελύφη και τα κεφάλια για το ζωμό)
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
- 500 γρ. κριθαράκι
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
- 1/2 ματσάκι εστραγκόν φρέσκο
- 1,5 λίτρο ζωμό γαρίδας
- αλάτι, πιπερι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 30'.
- Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερλη πιπεριά, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ανακατεύουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια κουτάλα ζωμό, που πρέπει να είναι καυτός για να μην σταματήσει ο βρασμός.
- Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα ζωμό. Συνεχίζουμε έτσι για 3-4 λεπτά.
- Λίγο πριν βράσει το κριθαράκι προσθέτουμε τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε και το εστραγκόν και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι. Προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο μας αρέσει.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.