MasterClass: Πρασόρυζο με νόρι, σέσκουλα και γλυκάδια από τον Κοντιζά

Ο σεφ έδειξε αναλυτικά τη συνταγή

Στο πρώτο MasterClass για φέτος, στο MasterClass της Κυριακής 23/2/2020 ο καταξιωμένος σεφ και κριτής του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς, έδειξε στους διαγωνιζόμενους μία δική του συνταγή.

Συνταγή: Ριζότο με καραβίδες από τον Πάνο Ιωαννίδη!

MasterClass: Συνταγή για πάπια με πουρέ γλυκοπατάτας από τον Κουτσόπουλο

Έφτιαξε πρασόρυζο με νόρι, σέσκουλα και γλυκάδια. Μία συνταγή που θύμιζε τη δοκιμασία στο bootcamp.

Ο σεφ έδειξε βήμα βήμα τη διαδικασία παρασκευής του πιάτου, με τους επίδοξους MasterChefs 2020 να σημειώνουν ασταμάτητα. Το τελικό αποτέλεσμα τούς ενθουσίασε όλους. Δείτε στο βίντεο τη συνταγή και μαγειρέψτε κι εσείς σαν MasterChef!

Υλικά:

Δυο τεμάχια πράσο
200 γραμμάρια σέσκουλα
150 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
4 φτερούγες κοτόπουλου για ζωμό
80 γραμμάρια  αγριοράπανο
4 φύλλα νόρι
50 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια  γλυκάδια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μπλανσάρουμε τα σέσκουλα.
Κάνουμε δυο τομές στο πράσο και το βάζουμε μέσα στη χύτρα μαζί με τις φτερούγες κοτόπουλου.

Βράζουμε το ρύζι με τα φύλλα νόρι.
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το ρύζι νυχάκι με τον ζωμό από τις φτερούγες κοτόπουλου.

Κόβουμε το αγριοράπανο σε λεπτά κομμάτια.    
Συμπληρώνουμε λίγο ζωμό από το κοτόπουλο στο ρύζι, αν χρειάζεται. Το ρύζι θέλουμε να γίνει λαπάς.

Βάζουμε τα κομμάτια από το αγριοράπανο στον αποχυμωτή.
Βγάζουμε τα δυο κομμάτια από το πράσο.

Βάζουμε τη φριτέζα να ζεσταίνεται..
Κόβουμε το πράσο πάνω στις τομές που είχαμε κάνει και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λάδι.

Στο μπλέντερ βάζουμε φύλλα νόρι και ρύζι και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν πηχτή σούπα. Συμπληρώνουμε με ζωμό από κοτόπουλο αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι με το πράσο και τα βγάζουμε μόλις ψηθούν.
Περνάμε από αλεύρι τα γλυκάδια και τηγανίζουμε στη φριτέζα.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα σέσκουλα.
Σβήνουμε τα σέσκουλα με αγριοράπανο.

Σερβίρισμα: 

Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια.
Βάζουμε στη βάση του πιάτου το ζωμό από το ρύζι με τα φύλλα νόρι.
Προσθέτουμε τα πάνω κομμάτια από το πράσο.
Προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα γλυκάδια.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top