Πεντανόστιμο εκμέκ καταΐφι

Ολόκληρη η συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης. Ο σεφ έφτιαξε πεντανόστιμο εκμέκ καταΐφι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Για το σιρόπι
•    700 γρ. ζάχαρη
•    700 γρ. νερό
•    1 ξυλάκι κανέλας
•    20 γρ. μέλι
 
Για τη βάση
•    500 γρ. φύλλο κανταΐφι
•    250 γρ. αγελαδινό βούτυρο


 
Για την κρέμα και τη σύνθεση
•    5 φύλλα ζελατίνης
•    1250 γρ. γάλα
•    220 γρ. ζάχαρη
•    5 γρ. βανίλια εσάνς ή 1 βανιλίνη
•    6 κρόκους αυγού
•    100 γρ. κόρν φλαουρ
•    500 γρ. φυτική κρέμα (για τη σύνθεση)
•    15 γρ. ροδόνερο (για τη σύνθεση)
•    200 γρ. φυστίκι Αιγίνης (για τη σύνθεση)
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top