Μπισκότα βανίλιας με ζάχαρη

Η συνταγή του Γιώργου Πότση

Μπισκότα βανίλιας ζάχαρη

Πεντανόστιμα μπισκότα βανίλιας με ζάχαρη έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

ΥΛΙΚΑ 

300γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
βανιλίνη
2τμχ ασπράδι αυγού
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΖΑΧΑΡΗΣ:

2τμχ ασπάδι αυγού
8κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη, το αλάτι,την βανιλίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ασπράδι και σιγά σιγά το αλεύρι. Μόλις γίνει μία ζύμη πλάθουμε σε μπαστούνια και τυλίγουμε σε λαδόκολλα. Τα βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν καλά τα αλείφουμε με ασπράδι και τα κυλάμε στη ζάχαρη. Κόβουμε τα μπαστούνια σε δίσκους περίπου 1εκ και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Aπό τον pastry chef, Γιώργο Πότση 
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top