Σκέτη απόλαυση: Cupcake σοκολάτας με κρέμα τυριού

Η συνταγή του Γιώργου Πότση

cupcakes με κρέμα τυριού

Ένα πεντανόστιμο cupcake έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για τα cupcakes

60γρ βούτυρο 82% λιπαρά 145γρ ζάχαρη κρυσταλλική βανιλίνη αλάτι 2 μεσαία αυγά 1γρ σόδα 90γρ γάλα 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50γρ κακάο 2γρ μπέικιν 50γρ σταγόνες σοκολάτας ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ 130γρ ζάχαρη άχνη 200γρ τυρί κρέμα 1 λεμόνι ξύσμα βανιλίνη 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση:

Για τα cupcakes: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη,το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το φτέρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο, την σόδα,το μπέικιν και τις σταγόνες σοκολάτας και τέλος το γάλα. Βάζουμε το μίγμα μας στις φόρμες των cupcake μέχρι τα 2/3 του ύψους τις φόρμας και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 12-15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν βάλουμε την κρέμα τυριού.

Για την κρέμα τυριού: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη, το ξύσμα και την βανιλίνη. Σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Aπό τον pastry chef, Γιώργο Πότση 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top