Στρούντελ με καραμελωμένα μήλα και σταφίδες

Εύκολο και γρήγορο γλυκό

Στρούντελ με καραμελωμένα μήλα και σταφίδες

Υλικά:

100γρ καρύδια
50γρ σταφίδες ξανθές
1 φύλλο σφολιάτας

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:

520γρ γάλα
130γρ ζάχαρη κρυσταλλική
60γρ κορν φλάουρ
2 αυγά
30γρ βούτυρο
βανίλια

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ:

450γρ πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3γρ κανέλα

Εκτέλεση:


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη να βράσουν. Σε ένα μπωλ ζυγίζουμε αυγά,κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις το μίγμα βράσει ρίχνουμε το 1/3 της κατσαρόλας στο στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμαι. Γυρίζουμε όλο το μίγμα των αυγών στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμαι συνεχώς μέχρι να κοχλάσει. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμαι από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμαι. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει,βάζοντάς της διαφανής μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα.


Για τα καραμελωμένα μήλα: Ζυγίζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμαι. Τα απλώνουμε σε μία λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C περίπου για 30 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.


Σύνθεση: Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στη μέση. Στο ένα μισό,στην μισή μεριά απλώνουμε κρέμα πατισερί βάζουμε από πάνω καραμελωμένα μήλα και πασπαλίζουμε κε καρύδια και σταφίδες. Προσοχή, αφήνουμε γύρω γύρω 2 εκ περίπου κενό ώστε να κολλήσουμε μετά το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με νερό περιμετρικά και διπλώνουμε στη μέση. Για να μην μας ανοίξει πιέζουμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι. Αλείφουμε από πάνω με ένα αυγό.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50-60 λεπτά.


Tips: Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και αποξηραμένα σύκα και αχλάδι. Επίσης, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη στο στάδιο πριν το άλειμμα με το αυγό.

Από τον pastry chef Γιώργο Πότση
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top