IQ 160: Αυτή είναι η... Γαλλίδα Σμαράγδα Καρύδη

To ΙQ 160 επέστρεψε On Demand: Δείτε στο StarTv τον Α' κύκλο έως τις 10/12

«IQ 160»: Δείτε το trailer της αστυκωμικής σειράς του Star

Η Audrey Fleurot είναι η πρωταγωνίστρια του «Η.P.I.» που αποτελεί και την έμπνευση για το δικό μας, IQ 160.

Δείτε on demand όλα τα επεισόδια του IQ 160 στο star.gr/tv μέχρι τις 10/12

Η σειρά «IQ 160» που παίζει στο STAR με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή βασίζεται στο γαλλικό «HPI» (Haut Potentiel Intellectuel), που καταγράφει ρεκόρ θεαματικότητας στη Γαλλία, με μέσο όρο 11,5 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο.    

Νίκος Κουρής: Η ηλικία, ο γάμος, το πρόβλημα υγείας και το IQ 160

Στην ελληνική version την 38χρονη κοκκινομάλλα και πανέξυπνη ηρωίδα υποδύεται η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία στο σενάριο είναι μητέρα τριών παιδιών από δύο άντρες και προφανώς έχει… IQ 160!

Σμαράγδα Καρύδη: Η ηλικία, οι διάσημοι γονείς, ο Θοδωρής Αθερίδης και το IQ

Βγάζει τα προς το ζην εργαζόμενη ως καθαρίστρια μέχρι που όλα έρχονται πάνω-κάτω τη στιγμή που οι εξαιρετικές της ικανότητες πέφτουν στην αντίληψη της αστυνομίας, που της προτείνει να εργαστεί για εκείνη ως σύμβουλος. 

To ΙQ 160 επέστρεψε On Demand: Δείτε στο star.gr/tv όλο τον Α' κύκλο έως τις 10/12

Στο γαλλικό HPI η πρωταγωνίστρια, Audrey Fleurot, είναι μητέρα, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στα παιδιά της που είναι σε διαφορετικές ηλικίες. Παρόλα αυτά, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Paris Match η ίδια δε δίστασε να κατακεραυνώσει την κοινωνία που λειτουργεί ακόμη στερεοτυπικά ως προς το ζήτημα της μητρότητας (και όχι μόνο). 

«Δυστυχώς η κοινωνία ακόμη άγεται και φέρεται από την ιδέα πως μια γυναίκα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ως ύπαρξη, αν δε γίνει μητέρα. Χαίρομαι πραγματικά πολύ που έγινα μητέρα, είναι κάτι που το έκανα συνειδητά. Αλλά άκουγα να μου λένε πως ο χρόνος μου τελειώνει», έλεγε η 45χρονη σήμερα, Fleurot, που έγινε μητέρα το 2015.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωνε πως αισθάνθηκε ντροπή, όταν πολλές γυναίκες της ασκούσαν κριτική επειδή «άργησε», καθώς όπως είπε, η δουλειά της την κρατούσε μακριά από το σπίτι. Παράλληλα, ανέφερε πως η κοινωνία πιέζει πολύ τα παιδιά ως προς την ανατροφή τους. 

«Πρέπει να μάθουν δύο γλώσσες, τρεις, να έχουν δραστηριότητες, να κάνουν πεντακόσια πράγματα. Ο γιος μου έκανε ποδήλατο στα 5 του χρόνια και όχι στα 4 και με είχε πιάσει πανικός».

Η Fleurot έχει μιλήσει ανοιχτά και για τις παρενοχλήσεις που έχει δεχθεί στη ζωή της. 

«Όταν είσαι νέα (γυναίκα) βιώνεις παρενοχλήσεις και πρέπει να βρεις τις άμυνές σου. Το #MeToo έκανε καλό γιατί πολλοί άντρες κατάλαβαν αυτά που εμείς βιώναμε εδώ και χρόνια».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TF1 (@tf1)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TF1 (@tf1)

«Αποφάσισα να οδηγώ σκούτερ, γιατί δεν άντεχα τις παρενοχλήσεις στο Μετρό. Πράγματα που ένας άντρας δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα», δήλωνε ακόμη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρωταγωνιστεί και στη γαλλική σειρά του TF1, Lies, που πραγματεύεται μια υπόθεση βιασμού.

Η Fleurot που είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες ηθοποιούς της γενιάς της στη χώρα της, έχει επιλέξει να εγκαταλείψει το Παρίσι και έχει εγκατασταθεί στη μικρή πόλη Andelys στον γαλλικό βορρά, στη Νορμανδία. Μία ώρα από το Παρίσι μεν, μακριά από τον θόρυβο, δε. 

«Καταλαβαίνω τους παριζιάνους που φεύγουν από την πρωτεύουσα. Πλέον θέλω πιο απλά πράγματα, χρειάζομαι την άμεση επαφή με τη φύση», δήλωνε η ίδια σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα. 

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την κηπουρική, το μπάρμπεκιου με φίλους και τις βόλτες στα δάση γύρω από τον οικισμό. Εκτονώνοντας την πίεση από την ηθοποιία.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top